De zomervakantie is voor Belgische pretparken een groot succes. Het is er dan ook heel erg druk met lange wachtrijen tot gevolg. En daar wil Coca-Cola iets aan doen. Om die wachttijden op een leuke manier in te vullen organiseren we deze zomer de ‘Fanta Fun in the Q’. Daarnaast zetten we ook onze andere merken in om een pretparkbezoek nog nét dat tikkeltje leuker te maken.

We organiseren tal van acties waarbij consumenten onze merken op een leuke en verrassende manier kunnen leren kennen. Onze aanpak is afhankelijk van het type pretpark en de bezoekers ervan. Zo bedenken we in Walibi toffe activiteiten voor jongeren terwijl we in Plopsaland of Pairi Daiza leuke belevenissen voor gezinnen met jonge kinderen verzinnen. We delen ook regelmatig gratis drankjes uit om bezoekers onze nieuwe producten te laten proeven.

Zomerplezier in de pretparken

Fanta Studio

Om een bezoek aan een pretpark nog nét iets cooler te maken verrassen we consumenten ook met bijzondere activiteiten zoals de Fanta Studio bijvoorbeeld waarbij het Fanta team een hele zomer lang tal van nieuwigheden aanbiedt om jongeren te verrassen. Jongeren vinden het niet zo leuk om aan te schuiven voor een attractie in een pretpark, maar daar hebben we dit jaar eindelijk een doorbraak in kunnen realiseren bij Walibi door middel van  ‘Fanta Fun in de Q’ waarbij consumenten tijdens het aanschuiven bij de Vampire rollercoaster een QR-code kunnen scannen en vervolgens enkele vragen over Fanta moeten beantwoorden op een leuke chatbot in hun Facebook Messenger. Daarna ontvangen ze een code waarmee ze een gratis Fanta kunnen krijgen uit de automaat of een korting ontvangen wanneer niet alles juist werd beantwoord. Een innovatieve manier om de wachtrijen toch net iets leuker te maken en consumenten de nodige verfrissing te bezorgen, een mooie realisatie van het shopper marketing en digital team! De Fanta Studio is na Walibi en Bobbejaanland nog aanwezig in Bellewaerde tot 22 augustus!

Een andere activiteit is de Coca-Cola Beach Zone die sinds 2017 aanwezig is in Bobbejaanland. In de Beach Zone, die gelegen is aan het water, kunnen bezoekers even relaxen en genieten van een verfrissend drankje die ze kunnen kopen in een van de automaten op het strand.

Coca-Cola Beach Zone in Bobbejaanland