Al sinds 2009 timmeren we aan de weg om te komen tot een petflesje dat volledig uit plantaardig materiaal bestaat. De huidige Plant Bottle, die we onder andere voor Honest en AdeZ gebruiken, bevat 30% plantaardige grondstof. We zullen het voortouw blijven nemen op het vlak van duurzame verpakkingen, met onder andere hernieuwbare materialen en slimme nieuwe manieren om het verpakkingsafval te verminderen.

Maar wat is PlantBottle PET precies? PlantBottle PET is chemisch en fysisch hetzelfde als petrochemische PET dat volledig is gemaakt van aardolie. Het enige verschil is dat 30% van de grondstof afkomstig is van een plantaardig materiaal. En net dat verkleint het effect op het energieverbruik en op de opwarming van de aarde.

In de Plant Bottle vervangen we technisch gezien de 30% MEG (monoethyleenglycol) door een plantaardige variant (biomonoethyleenglycol of bMEG). De overige 70% van de PETfles bestaat uit PTA (Purified Terephthalic Acid of gezuiverd tereftaalzuur). Als het flesje ook uit andere grondstoffen bestaat, zoals gerecycleerd PET, dan zakt het percentage plantaardig materiaal verhoudingsgewijs.

Op naar 100% plantaardig

We verbeteren de technologie achter de PlantBottle voortdurend. In de huidige versie gebruiken we bMEG van melasse en suikerrietsap en werken we momenteel aan technologieën om ook PTA uit planten te produceren. Dat opent de mogelijkheid om een PlantBottle te produceren die voor 100% uit planten bestaat.

700.000 vaten olie

Vandaag drinken consumenten in bijna 40 landen onze drankjes uit een flesje dat PlantBottle PET bevat. In België worden al onze Honest- en Adez producten geproduceerd in een PlantBottle. Sinds de introductie ervan in 2009 bespaarden we meer dan 700.000 vaten olie.

En het blijft niet bij onze flesjes, want PlantBottle PET duikt ookop in andere sectoren. Sinds 2011 werken we samen met H.J. Heinz, dat de technologie gebruikt bij het produceren van ketchupflessen. Een jaar later kregen Coca-Cola en H.J. Heinz de steun van Ford, Nike en P&G om technologie nog sneller te kunnen ontwikkelen. Ford ziet bijvoorbeeld groeiende mogelijkheden bij de productie van zijn Ford Fusion Energi plug-in hybrid. Door andere bedrijven te inspireren, hopen we met deze technologie bij te dragen tot een  grote impact op de ecologische voetafdruk van wereldwijde plasticproductie.