Goed nieuws voor de jonge medewerkers van CCEP die graag contacten willen leggen met collega’s van andere afdelingen. Coca-Cola European Partners herlanceert het ‘Young Professionals’ netwerk om jonge medewerkers de mogelijkheid te bieden beter te connecteren met andere collega’s.

Het ‘Young Professionals’ netwerk werd in 2012 opgericht om het contact tussen werknemers van verschillende afdelingen te vergemakkelijken en om meer inzicht te krijgen in de verschillende aspecten van de business. Na een korte pauze wordt het netwerk opnieuw in het leven geroepen, om jongeren binnen CCEP (Coca-Cola European Partners) te inspireren, samen te brengen en te laten netwerken met elkaar en andere ervaren collega’s.

“We voelden dat het verhaal van de Young Professionals nog niet ten einde was”, zo vertellen Alina Loboda en Lise Van Tongelen, organisatrices van de events. “We kregen regelmatig de vraag wanneer er nog eens een event georganiseerd werd. Dus hebben we maar beslist om er terug de volle 100% voor te gaan! Onze business beweegt zo snel, dat inspiratie vinden voor de events geen enkel probleem is. We zijn al druk aan het bespreken wat we de volgende keer kunnen plannen. Wat ons het meest aanspreekt, is om business en plezier te kunnen mixen in het kader van het netwerk!”

Persoonlijke en professionele groei

Met het Young Professionals netwerk laten we zien dat we ervan overtuigd zijn om betere werkmethoden en resultaten te boeken als we inzetten op een grote diversiteit aan ideeën, meningen en ervaringen. Het is een van onze doelstellingen om jongeren te helpen beter inzetbaar te zijn en hen de vaardigheden en het vertrouwen te geven om succesvol te zijn. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om de waarden van onze merken tot uiting te laten komen in de samenstelling van onze teams. Diversiteit helpt ons om onze consumenten beter te begrijpen en van dienst te zijn.

Connecteren via leuke activiteiten

De 4 jaarlijkse activiteiten vinden plaats op de verschillende locaties die Coca-Colain België rijk is. Zo vond het meest recente evenement van de ‘Young Professionals’ op donderdag 4 oktober 2018 in Gent plaats. Daar werd de groep van 50 Young Professionals met open armen ontvangen door het management team van de Coca-Cola productiesite. Er werd de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in Gent om te blijven beantwoorden aan de evoluerende vragen van onze klanten en de consumenten. Hiermee blijft de lokale productieactiviteit in Gent ook voor de toekomst verankerd.

Na een korte toelichting van Bernard Santens, Plant Director in Gent, hesen alle Young Professionals zich in een outfit die de veiligheid van het bezoek moest garanderen. Aan de lijnen zelf kon iedereen ontdekken hoe het er in een hoogtechnologische productieomgeving aan toe gaat. Zo worden in Gent de glazen flessen, blikjes en brikverpakking gebotteld en merken zoals Minute MaidCoca-Cola original tasteCoca-Cola zero sugarCoca-Cola light, Fanta, Sprite... worden er geproduceerd en verdeeld.

Dat de activiteit een succes was, bewezen de vele selfies die die avond getrokken werden, net als de positieve feedback van de deelnemers:

« Het Young Professionals evenement is een unieke gelegenheid om te connecteren met collega’s van verschillende afdelingen. Op elk evenement krijgen we de mogelijkheid om alle facetten van CCEP te ontdekken via een unieke en verrijkende activiteit, zoals het bezoek aan de productievestiging in Gent.”

Céline Clermont

Team Leader Sales Contact Center

“Doordat ik werk in een Europese rol, kom ik niet vaak in contact met de lokale teams. Dit Young Professionals Event gaf me de perfecte mogelijkheid om collega's/leeftijdsgenoten te ontmoeten uit verschillende departementen. Zeker de combinatie met het leerrijke bezoek aan de Gentse productie plant, maakte het een zeer geslaagde avond!”

Désiré Koopman

UTP Graduate, EUG Commercial Finance

‘Als sales bevinden wij ons vaak op de baan en tussen onze klanten. Hierdoor is het moeilijk om te connecteren met collega’s uit de verschillende departementen. Het Young Professionals netwerk biedt ons de mogelijkheid om zowel de organisatie alsook elkaar beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. De combinatie van het bezoek aan de productiesite van Gent gevolgd door een netwerkmoment met de collega’s, zorgde alvast voor een interessante en zeer fijne eerste ervaring. Looking forward to the next event’

Anthony Michielsens

Regional Account CHAQWA