Op 15 september 2018 maken meer dan 300 miljoen vrijwilligers in 150 landen op één dag de planeet schoon. Ook Coca-Cola medewerkers nemen deel aan een opkuisactie in Anderlecht om hun steentje bij te dragen. De World Cleanup Day is het grootste burgerinitiatief wereldwijd ooit. Het is duidelijk: op dezelfde dag over de hele wereld acties organiseren om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen.

De World Cleanup Day begint op 15 september 2018 ’s ochtends in Japan en eindigt 's avonds op Hawaii. Vrijwilligers van over de hele wereld komen samen voor een wereldwijde bewustmaking van de impact van afval op ons milieu. Op World Cleanup Day wordt niet enkel opgeruimd, maar ook in kaart gebracht wat er nu eigenlijk precies op straat ligt. Zo kan je met een eenvoudige smartphone app (Litterati) zwerfafval in kaart brengen, wat waardevolle data oplevert, want om zwerfvuil bij de bron aan te pakken moeten we eerst weten wat precies waar ligt.

Ook vanuit Coca-Cola ondernemen we heel wat stappen om consumenten te sensibiliseren tot correct sorteergedrag. Zo moedigen we onze eigen medewerkers jaarlijks aan om deel te nemen aan onze Recycling Tour in Anderlecht. Maar ook op World Cleanup Day steken onze eigen medewerkers een handje toe door deel te nemen aan de opkuisactie in Anderlecht.

Met ons actieplan Dit is Vooruit, zullen we ervoor zorgen dat we al onze verpakkingen inzamelen voor recyclage zodat ze niet eindigen als zwerfvuil of in de oceaan. Samen met lokale en nationale partners zullen we 100% van onze verpakkingen inzamelen. Daarnaast zorgen we ervoor dat 100% van onze verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar zijn en dat ten minste 50% van het materiaal in onze petflessen afkomstig is van gerecycleerde plastic. Ten slotte zullen we het voortouw nemen op het vlak van duurzame verpakkingen, met onder andere hernieuwbare materialen en slimme nieuwe manieren om het verpakkingsafval te verminderen. Om deze engagementen tegen 2025 te bereiken zetten we ook de kracht van onze merken in om iedereen te stimuleren om te sorteren.

Meer info op: www.worldcleanupdaybelgium.be.