Tijdens de Fanta Battle of the Flavours, een nationale en interactieve campagne, verdedigden twee Nederlandstalige en twee Franstalige influencers of influencerduo’s hun voorkeurssmaak. Uiteindelijke doel? Het bepalen van de volgende Fanta-variant. Daarbij moedigden ze al hun followers aan gedurende drie maand om deel te nemen aan de Fanta Battles. Voor de eerste keer konden fans mee beslissen welke nieuwe Fanta Limited Edition smaak uiteindelijk wordt toegevoegd aan het Fanta-assortiment in België & Luxemburg dit najaar.

Ook dit jaar legde Fanta zijn marketingcampagne weer in handen van Belgische jongeren:   

  • Fanta Mango Dragonfruit: vertegenwoordigd door Unagize
  • Fanta Zero Sugar Peach Apricot: vertegenwoordigd door het duo Nour & Fatma
  • Fanta Pineapple Lemon: vertegenwoordigd door Simon Herck
  • Fanta Passionfruit Orange: vertegenwoordigd door het duo Lufy & Enzo

Dit jaar beslisten tieners mee welke nieuwe Fanta smaak wordt toegevoegd aan het Fanta-assortiment in België & Luxemburg dit najaar.

De influencers begonnen aan dit avontuur door de verschillende Fanta’s eerst zelf te proeven en de smaak te kiezen die zij zouden vertegenwoordigen. Vervolgens moedigden ze via verschillende sociale mediakanalen (YouTube, Facebook, Instagram & Snapchat) al hun fans aan om op hen te stemmen tijdens de Facebook Live Battles. Een primeur... het was de eerste keer dat een battle gespeeld wordt via de Facebook Live-functionaliteit in België. Daarbij namen de influencers hun fans mee doorheen de hele wedstrijd. In de eerste ronde nam Unagize het op tegen Nour & Fatma en Simon Herck kwam uit tegen Lufy & Enzo. In de tweede ronde ontmoetten de winnaars uit de eerste ronde elkaar: Nour & Fatma met Fanta Peach Apricot namen het op tegen Lufy & Enzo met Fanta Passionfruit Orange.

Pixel-art stijl

Winnaar Fanta Battles

Na de twee Facebook Live-battles tussen Nour & Fatma en Lufy & Enzo stond het 1-1 wat betekende dat de bloedstollende finale battle in de Fanta studio in Walibi op vrijdag 29 juni beslissend zou zijn. Tijdens de finale moesten beide duo’s een Fantaflesje in real life oppompen. Fans konden ter plaatse beide smaken proeven en vervolgens stemmen op hun favoriete smaak. Het duo (en smaak) dat het meeste aantal stemmen binnenhaalde, mocht een van de fans inzetten om mee te helpen het flesje op te pompen. Het duo dat het Fantaflesje het snelste oppompte, won de Fanta Battles.

Het duo dat de Fanta Battles uiteindelijk won was Nour & Fatma met de smaak Peach Apricot.

Nour & Fatma

“We hadden het niet verwacht. We zagen ons flesje snel groter worden en hoorden plotseling dat belletje (er hing een belletje aan een touw bovenaan de bal zodat je kon horen wie als eerste het flesje helemaal opgepompt had). Wij zijn echt fan van de smaak!” - Nour & Fatma

In het najaar kan je de Fanta Peach Apricot op de markt verwachten. Wij kijken er alvast naar uit!