Evenementen staan garant voor veel gezelligheid én veel afval. Hoe kunnen flesjes verzameld en opnieuw gebruikt worden? Samen zorgen we ervoor dat onze verpakkingen mee de petfles van morgen kunnen worden.

Philippe Spildooren vertelt in onderstaand filmpje over partnerships met festivals en concertzalen.

Dat het ons menens is om op festivals flesjes te recycleren is eigenlijk helemaal niet nieuw…

De romance tussen Coca-Cola en recyclage op de festivals begon ergens begin jaren ’90. Zo vertelde Chokri Mahasinne, de organisator van het Belgische Pukkelpop, in een interview. Op dat moment startte de samenwerking tussen het bekende Limburgse festival en ons. En meteen was er de ‘goesting’ om te sensibiliseren om gebruikte bekers in te zamelen.

We waren onder andere initiatiefnemer van de actie ’bekers voor een bon’, waarbij festivalbezoekers in ruil voor het inleveren van een aantal lege drankbekers of –flesjes een gratis drankbonnetje krijgen. Het systeem bestaat nog steeds op tal van Belgische festivals.

Toen we overstapten van bekers naar petflesjes (in 2007-2008), hadden we nog meer reden om de flesjes in te zamelen: ze zijn immers perfect recycleerbaar.

Jaar na jaar gingen we verder, om in 2017 (vorig jaar dus) onze volledige stand op de grote festivals rond recyclage op te bouwen. Misschien herinner je je onze Red Lodge nog… Wie daar een leeg flesje binnenbracht, kon een gadget kiezen in de ‘winkel’.

En dit jaar gaan we dus nog eens stapje verder. Wil je meer weten over onze stand, lees zeker ons artikel nog eens na.

Wij doen er alvast alles aan om ook dit jaar 80% of meer van onze flesjes in een van de recyclagestands in te zamelen en te recycleren!