Handelsingenieur Valencia Katanga kwam voor het eerst met medewerkers van Coca-Cola European Partners in contact tijdens een opleiding onderhandelingstechnieken. Het klikte en de ervaring inspireerde haar tot een stage die uitmondde in een job als Field Sales.

“Medewerkers van Coca-Cola Enterprises (intussen Coca-Cola European Partners) zakten af naar Louvain-La-Neuve voor een workshop onderhandelen”, herinnert Valencia Katanga zich nog levendig. “We hadden meteen een zeer goed contact en omdat ik een stage zocht, stelde ik me kandidaat voor een plekje op een job als Sales Representative.”

Concrete projecten

Valencia kon er drie maanden stage lopen. Ze verdiepte zich in category management en leerde veel bij over de producten, promoties en klanten. “Dat ging via meerdere zeer concrete projecten”, vertelt ze. “Ik kon het planogram voor grote klanten herwerken, kreeg de kans om de data te verzamelen en te analyseren, en kon het field team ondersteunen.”

 "Het was zeer fijn om te starten op een plaats waar je je eigenlijk al thuis voelt.”

Into Coca-Cola

Na afloop van haar stage was Valencia “helemaal into Coca-Cola” en solliciteerde ze meteen. “Voor de vacante functie was echter dringend iemand nodig, terwijl het schooljaar nog niet was afgelopen”, zegt ze. Toen de vakantie en het solliciteren begon, herinnerde ze Coca-Cola European Partners nog eens aan haar plannen. “Op 1 augustus 2016 kon ik starten en het was zeer fijn om dat te doen op een plaats waar je je eigenlijk al thuis voelt.”

Stage toepassen

In haar functie als Sales Representative binnen het Cold Drink Channel buigt Valencia zich over het category management voor horeca en leisure. “Dat was een element dat ook manifest in mijn stage aanwezig was”, weet ze. “Alles wat ik tijdens stage over de markt, de concurrentie en onze aanpak heb geleerd, kan ik nu goed gebruiken. Wat toen soms nog theorie was, zet ik nu elke dag om in de praktijk.”

Stage lopen bij Coca-Cola?

Alle openstaande vacatures, ook voor stageplaatsen, kan je terugvinden op www.cokecce.com/careers en daar kan je ook onmiddellijk solliciteren.

Graag vermelden we er nog bij dat we enkel stages van minimum 3 maanden aanbieden.

Promowerk voor Coca-Cola?

Coca-Cola is een bekend merk dat dicht bij de consument in het algemeen en jongeren in het bijzonder staat. Onze partner is regelmatig op zoek naar nieuwe promoboys of -girls om onze merken mee te promoten.

Aanmelden kan je via dit inschrijfformulier en op deze pagina (link naar Jobs bij Coca-Cola) vind je meer info over vaste functies.