De ene koffiedrinker wil veel keuze, de andere zweert bij het hartje dat de barista in het schuim tovert en nog andere drinken ten alle tijde zwart. Maar welk type koffiedrinker ben jij? Om het te weten te komen, is vooral het moment waarop je koffie drinkt belangrijk.

De energiezoeker

Vroeg uit de veren, maar nood aan een energiestoot. De vroege koffiedrinker maakt zich kort na het wakker worden nog geen grote zorgen over de hoeveelheid melk of de afwerking. Een lekker warm kopje energie zorgt voor een fikse boost om de dag in te duiken. Of om de dag tussenin een doorstart te geven, denk maar aan de (dubbele) espresso als startpunt voor de namiddag.

De reisgezel

Nog voor de koffieliefhebber op het werk aankomt, ziet hij een nieuwe kans om te genieten van een lekker kopje, of beter van een heerlijke large cup. De large cup is de voorbije vijf jaar onmiskenbaar doorgebroken in het straatbeeld, als metgezel van bijvoorbeeld pendelaars op weg van het station naar de werkplek.

De veeleisende kantoordrinker

90% van alle koffiegebruik vindt plaats op kantoor. Welke koffie je vindt op kantoor is vaak een heikele aangelegenheid, het onderwerp van verhitte discussies die aankopers grijze haren bezorgen. In veel bedrijven geldt het motto voor ieder wat wils. Van espresso of dubbel espresso over cappuccino, cafeïnevrij of latte, enzovoort. De koffiedrinker verwacht die variatie, zelfs als hij standaard aan zijn of haar favoriete smaak vasthoudt. De kantoordrinker is veeleisender geworden en dat zet zich door in bijvoorbeeld het gebruik van 100% natuurlijk melkpoeder in plaats van melkvervangers. Met CHAQWA maken we er een punt van om met natuurlijk melkpoeder te werken om zo bij te dragen tot kwalitatieve koffiemomenten op de werkvloer. We spelen graag in op de kwaliteit en variatie die de veeleisende kantoordrinker zoekt, met professionele toestellen in een inspirerende setting. Kwaliteit is ook totaalbeleving.

De genieter

Omdat we koffie vaak op vaste momenten drinken, ontstaat de indruk dat het een functioneel drankje is. Niets is minder waar. Voor de meeste liefhebbers is koffie gewoon genieten. En ook al hebben ze terugkerende afspraken met ‘hun’ koffie, toch kan genieten ook op elk ander moment op eender welke plek. In een hippe koffiebar, in een klassieke taverne, thuis en op zoveel meer plaatsen. We helpen alle uitbaters met toestellen op mate en passende service. Dat het genieten is, merk je aan dat almaar bredere smaakpallet dat veel horecazaken op maat van hun klanten serveren. Van elegant aangeboden zwartere koffies tot een accent op latte en siropen. Onze professionele CHAQWA-barista’s zorgen voor het nodige advies om elke genieter te kunnen plezieren.

De doe-het-zelf barista

Een aparte categorie van genieters zijn de fijnproevers die in hun vrije tijd hun koffie zo authentiek mogelijk willen drinken. Met een voorkeur voor kwaliteitsbonen die je keer op keer vers kan malen. Door de variatie in koffiebonen kan je schier eindeloos experimenteren met smaken op elk moment van de dag. Het is een bezigheid die niet enkel voor de barista’s in koffiezaken is weggelegd. Meer en meer koffiedrinkers halen de betere toestellen in huis. Denk aan de volautomatische apparaten waarmee je zelf kan malen om thuis als een echte barista koffie te zetten. In de lijn van die trend groeit ook het aantal inschrijvingen voor barista-opleidingen.