In 2016 hebben The Coca-Cola Foundation en The Coca-Cola Company 106 miljoen dollar (100 miljoen euro) gedoneerd aan 230 organisaties. Met deze giften zijn gemeenschappen in meer dan 200 gebieden en landen geholpen op het gebied van vrouwenemancipatie, water en welzijn: de grootste duurzaamheidspijlers voor Coca-Cola.

"Het is een eer dat we zoveel hardwerkende en invloedrijke hulporganisaties kunnen steunen’, vertelt Helen Smith Price, directeur van The Coca-Cola Foundation. ‘Alleen door samenwerking kunnen we gemeenschappen helpen en levens positief veranderen."

Donaties in 2016

De donaties werden verdeeld onder de volgende projecten:

  • Initiatieven die vrouwenemancipatie steunen: 7 miljoen dollar
  • Water- en milieuprojecten: 27 miljoen dollar
  • Maatschappelijke hulp en welzijnsprojecten, waaronder initiatieven op het gebied van onderwijs, de ontwikkeling van jongeren, HIV/aids, kunst en cultuur en humanitaire hulpverlening (bij rampen): 38 miljoen dollar

Daarnaast gaf The Coca-Cola Company 34 miljoen dollar aan aanvullende hulpprogramma’s wereldwijd. Het bedrag dat in 2016 gedoneerd is, staat gelijk aan 1,2% van de totale bedrijfsinkomsten. Hiermee is het doel gehaald om elk jaar minstens 1% van bedrijfsinkomsten te doneren aan hulporganisaties. 

Coca-Cola geeft 106 miljoen dollar in 2016
Coca-Cola geeft 106 miljoen dollar in 2016.

Liefdadigheidsfonds van Coca-Cola

The Coca-Cola Foundation is het internationale liefdadigheidsfonds van The Coca-Cola Company. The Coca-Cola Company heeft ieder jaar het doel om 1% van de totale bedrijfsinkomsten te doneren aan hulporganisaties.

De drie speerpunten van het fonds zijn:

  • Vrouwenemancipatie: economische zelfstandigheid en ondernemerschap
  • Water: toegang tot schoon drinkwater, waterbehoud en recycling
  • Welzijn: onderwijs, ontwikkeling van jongeren en initiatieven om de gemeenschap te helpen

Daarnaast steunt The Coca-Cola Foundation programma’s op het gebied van voeding en beweging, kunst en cultuur en HIV/aids voorlichting. Sinds de oprichting in 1984 heeft de stichting al meer dan 860 miljoen euro gedoneerd aan duurzame hulpinitiatieven wereldwijd.