Met de zomer in aantocht delen we graag enkele nieuwe zomerse mocktail receptjes. Mocktails hoeven niet altijd complex te zijn. Food & lifestyle styliste Marta creëerde enkele eenvoudige maar lekkere mocktails met de vijf verschillende Chaudfontaine Fusion smaken voor deze zomer. Vul alvast de diepvriezer met ijsblokjes, nodig je vrienden uit en laat het feest beginnen!  

Recept 1: Chaudfontaine Fusion Komkommer Watermeloen Mocktail

Nodig voor 4 mocktails

  • Sap van 2 grote citroenen

  • 5 el agavesiroop

  • Komkommer  

  • 4 stukjes (bolletjes) watermeloen  

  • 600 ml Chaudfontaine Fusion Watermeloen- en Komkommersmaak 

  • Citroenschijfjes en verse dille voor decoratie (optioneel)  

  • Ijsblokjes  

Bereiding

  1. Meng de agavesiroop met het citroensap.
  2. Schaaf de ongeschilde komkommer in de lengte met een kaasrasp in dunne reepjes.
  3. Doe 1 tot 2 komkommerslingers in elk glas.
  4. Vul de glazen met ijsblokjes.
  5. Verdeel het citroen-agave mengsel over de glazen. Giet Chaudfontaine Fusion Watermeloen- en Komkommersmaak in de glazen.
  6. Versier met een schijfje citroen en verse dille.  

Recept 2: Chaudfontaine Fusion Frambozen - Rozemarijn Mocktail

Chaudfontaine Fusion Frambozen Rozemarijn mocktail

Nodig voor 2 mocktails

  • 125 g frambozen en braambessen

  • 3 takjes verse rozemarijn

  • 150 ml honing

  • 150 ml water

  • 300 ml Chaudfontaine Fusion Framboos & Limoen Smaak

  • 2 takjes rozemarijn en frambozen/braambessen voor decoratie (optioneel)

  • Crushed ice

Bereiding

  1. Doe water, honing, rozemarijn en fruit in een pan en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken. 
  2. Mix alles tot een gladde massa. 
  3. Zeef het geheel en laat afkoelen
  4. Doe wat crushed ice in de glazen. 
  5. Giet Chaudfontaine Fusion Framboos & Limoen Smaak in de glazen. 
  6. Verdeel het fruit-rozemarijn mengsel over de twee glazen. 
  7. Leg wat fruit op het ijs en versier elk glas met een takje rozemarijn.

Recept 3: Chaudfontaine Fusion Virgin Mango Mojito

Chaudfontaine Fusion Virgin Mango Mojito

Nodig voor 4 mocktails

  • 20 g verse munt

  • Sap van 2 limoenen 

  • 200 ml muntsiroop

  • 4 el rietsuiker 

  • 1 mango, in stukjes

  • 600 ml Chaudfontaine Fusion Limoen & Munt Smaak

  • Ijsblokjes

Bereiding

  1. Verdeel de muntblaadjes, mangostukjes, muntsiroop en rietsuiker over de longdrinkglazen. 
  2. Duw zachtjes met de steel van een houten pollepel op het mengsel zodat de smaken vrijkomen. 
  3. Doe ijsblokjes in 4 glazen. 
  4. Verdeel het limoensap over de glazen. 
  5. Voeg Chaudfontaine Fusion Limoen & Munt Smaak toe.
  6. Versier met verse munt en serveer met een rietje.

Recept 4: Chaudfontaine Fusion Pompelmoes & Gember Mocktail

Chaudfontaine Fusion Pompelmoes & Gember Mocktail

Nodig voor 4 mocktails

  • 8 cm gember
  • 150 ml water
  • 120 g rietsuiker
  • Sap van 1 pompelmoes
  • 600 ml Chaudfontaine Fusion Pompelmoes & Cranberry Smaak
  • Crushed ice

Bereiding

Gember siroop:

  1. Schil de gember en snijd hem in dunne plakjes. 
  2. Doe water en rietsuiker in een pan en breng aan de kook. 
  3. Roer tot dat de rietsuiker opgelost is en voeg de gemberplakjes toe. 
  4. Zet het vuur laag en laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken onder het deksel. 
  5. Zet het vuur af en laat de siroop onder het deksel afkoelen. Zeef het geheel.

Mocktail:

  1. Meng gembersiroop met het sap van een pompelmoes. 
  2. Doe crushed ice in 4 glazen. 
  3. Giet Chaudfontaine Fusion Pompelmoes & Cranberry Smaak in de glazen. 
  4. Giet daarna het gember-pompelmoes mengsel in de glazen. 
  5. Versier met een stukje pompelmoes (optioneel).

Recept 5: Chaudfontaine Fusion Mocktail met citrusvruchten, zwarte thee en salie

Chaudfontaine Fusion Citroen Mocktail

Nodig voor 2 mocktails

  • 1 zakje zwarte thee

  • 100 ml water

  • 4 el agavesiroop

  • 100 ml sap van verse citroenen en sinaasappelen

  • 5 salieblaadjes + extra voor decoratie

  • 200 ml Chaudfontaine Fusion Citroen Smaak

  • Ijsblokjes

Bereiding

  1. Doe een zakje thee en salieblaadjes in een kopje en giet 100 ml kokend water erover. 
  2. Verwijder na 5 minuten het theezakje en laat de thee volledig afkoelen. 
  3. Zeef het geheel.
  4. Meng zwarte thee, agavesiroop en sap van citrusvruchten in een shaker. 
  5. Doe wat ijsblokjes in elk glas. 
  6. Vul ze voor de helft met de Chaudfontaine Fusion Citroen Smaak. 
  7. Vul de rest van het glas met het zwarte thee-mengsel.
  8. Werk af met een salieblaadje. 
  9. (optioneel: doe citroen en sinaasappelschijfjes in de glazen).

Recept 6: Chaudfontaine Fusion mocktail met Kamille-vlierbloesem

Nodig voor 1 mocktail:

  • 100 ml Chaudfontaine Fusion Mandarijn- en Kamillesmaak
  • 1 el vlierbloesemsiroop 
  • 50 ml koude kamillethee
  • schil van mandarijn en een vers laurierblad voor afwerking 

Bereiding

  1. Vul het glas met crushed ijs.
  2. Doe er Chaudfontaine Fusion Mandarijn- en Kamillesmaak bij.
  3. Meng de vlierbloesemsiroop en koude kamillethee samen.
  4. Voeg toe aan het glas.
  5. Werk af met het blaadje laurier en de opgerolde mandarijnschil op een stokje.