Voor: 6 pannenkoeken, Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor de pannenkoeken:

  • 125 ml AdeZ Plain Almond
  • 1 ei
  • 30 g bosbessen
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl bakpoeder

Benodigdheden voor de topping:

  • 75 g bessenmix
  • 1 el water
  • aalbessen/frambozen/bosbessen
  • amandelschilfers

Bereiding:

  1. Vermeng de bloem en het bakpoeder in een grote kom.
  2. Klop het ei onder de AdeZ, maak een kuiltje in de droge ingrediënten en klop er de AdeZ en het ei onder tot je een glad beslag hebt.
  3. Voeg de olijfolie toe en roer er voorzichtig de bosbessen onder.
  4. Verhit een theelepel olie in een grote pan met antikleeflaag.
  5. Schep een grote eetlepel beslag per pannenkoek in de pan en bak pannenkoeken met een doorsnede van zo'n 7,5 cm. Maak telkens drie of vier pannenkoeken tegelijk.
  6. Bak ongeveer 3 minuten op een matig vuur tot er aan het oppervlak van iedere pannenkoek belletjes verschijnen.
  7. Draai dan om en laat nog 2-3 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.
  8. Dek af met keukenpapier om ze warm te houden terwijl je de rest van het beslag opgebruikt.
  9. Doe voor de topping 1 el water in een sauspannetje, breng aan de kook, doe er de bessenmix bij en laat pruttelen tot je een moes hebt.
  10. Serveer de pannenkoeken met een straaltje bessenmoes, amandelschilfers en aalbessen of bosbessen erop.