De teerling is geworpen. Tijdens de regionale kwalificatiewedstrijden in maart hebben de beste teams zich geplaatst voor de grote Olympic Moves finale. De winnende eerste- en tweedejaars zakken net als de winnaars van de Fair Play Award midden mei af naar Brussel.

Olympic Moves is een mondiaal programma van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en Coca-Cola. Samen met het BIOC willen we jongeren van 12 tot 14 jaar inspireren om gezonder en gelukkiger door het leven te gaan. Het houdt het midden tussen een kennismaking met sport en een competitief element. Secundaire scholen die hun leerlingen van het eerste of tweede middelbaar inschrijven, kunnen tussen december en maart een sportinitiatie op school volgen. Een tweede stap zijn de regionale kwalificatiewedstrijden in maart om zo een ticket te veroveren voor de finale in het Koning Boudewijnstadion. 

Olympic Moves

En de gekwalificeerden zijn...

De kwalificatiewedstrijden vonden dit schooljaar plaats in vijf regio’s en mochten maar liefst 1.780 scholieren verwelkomen. Zij namen het tegen elkaar op in voetbal, softbal en atletiek. Uit elke regio stoten twee scholen door (een eerstejaars en een tweedejaars). De gelukkigen vind je hier terug. Met onze felicitaties voor de winnaars en dank aan alle deelnemers voor hun inzet!

Toch zijn niet enkel de sportresultaten van tel. Olympic Moves draagt Fair Play hoog in het vaandel en stimuleert jongeren actief om op een faire manier aan sport en competitie te doen. Daarom ontvangen per kwalificatieronde in elke regio de twee sportiefste teams een Fair Play Award. Ook die opent voor hen in mei de deuren van Koning Boudewijnstadion. Ze kunnen er samen met hun jaargenoten genieten van een onvergetelijke sportdag en supporteren voor de finalisten.

Aan de regionale kwalificatiewedstrijden in vijf regio’s namen maar liefst 1.780 scholieren deel

Olympic Moves

Apotheose op 15 en 17 mei

De teams die zich tijdens de regionale wedstrijden wisten te kwalificeren, tekenen present in het Koning Boudewijnstadion op dinsdag 15 mei 2018 (eerstejaars) en donderdag 17 mei 2017 (tweedejaars). Wie in het nationale stadion als beste uit de bus komt, neemt de felbegeerde Olympic Moves-trofee mee naar huis. Scholen die de vaardigheden van hun eerste- en tweedejaars nog even willen bijspijkeren, kunnen steeds een beroep doen op de sportmanuals van Olympic Moves. 

We wensen de finalisten alvast veel succes!

Olympic Moves