De twee vennootschappen die in België en Luxemburg samen
Het aanwerven, opleiden en motiveren van getalenteerde medewerkers met verschillende achtergronden is een van de pijlers van het duurzame ondernemen waarop we inzetten. In een open werksfeer willen we talentvolle medewerkers aanwerven die positief en professioneel samenwerken.
We zijn ervan overtuigd dat een dynamische bedrijfscultuur en een positieve werkomgeving bijdragen aan een aangename werksfeer waar medewerkers zich thuis voelen. Dat heeft een positieve impact op de productiviteit. Dat betekent in de praktijk dat we:
- een inclusieve bedrijfscultuur bevorderen.
- talentvolle medewerkers aanwerven die de kans krijgen zich verder te ontwikkelen.
- blijven werken aan een veilige en positieve werkomgeving.
1. Een inclusieve bedrijfscultuur
Coca-Cola in België en Luxemburg telt nationaliteiten. We werven getalenteerde mensen aan, ongeacht hun afkomst, leeftijd, etnische achtergrond, geslacht, seksuele geaardheid of handicap. Elke medewerker krijgt de ruimte om zich verder te ontplooien en we willen ook dat elke medewerker zich goed voelt bij ons. Dat is een intrinsieke waarde van ons merk en onze organisatie.
Onze investeringen in een inclusieve bedrijfscultuur uiten zich op volgende manieren:
Diversiteit in actie.
Sinds 2012 telt
De Belux D&I Council zorgde voor een vertaling op lokaal niveau, waarbij de focus ligt op geslacht, generatie en geografische herkomst (ook wel 3G genoemd). Coca-Cola Enterprises doet het een stuk beter: één op de twee leden van het directiecomité is een vrouw. Bij
Netwerken
Om meer genderdiversiteit te realiseren, richtten we binnen
Opleidingen
We moedigen alle medewerkers aan tot het opstellen van een ‘Individueel Ontwikkelingsplan’. Dat geeft inzicht geeft in de persoonlijke ontwikkelingskansen. Leren en zich ontwikkelen bij
- 70% van de ontwikkeling vindt plaats op de werkvloer,
- 20% komt van coaching en feedback
- 10% komt via formele training.
Zo kunnen onze medewerkers op verschillende manieren hun talenten verder ontwikkelen.
Afstudeerprogramma
Bij
Sinds 2011 volgden al 52 afgestudeerden in België en Luxemburg dit Europees werk- en leertraject dat uniek is voor ons bedrijf. Bovendien versterkt het internationale karakter de verstandhouding tussen
2. Veiligheidsnormen van wereldniveau
Een ongevallenvrije werkomgeving met maximale veiligheidsstandaarden: dat is het doel van ons veiligheidsbeleid. Daarom werken we aan een consistente aanpak over al onze vestigingen heen en hanteren we dezelfde normen voor interne en externe medewerkers. Met resultaat: eind 2013
hebben onze drie productievestigingen het Occupational Health and Safety-certifi caat OHSAS 18001 opnieuw ontvangen. Ons ongevallenratio is gezakt van 1,9 in 2012 naar 1,2 ongevallen per 100 voltijdse medewerkers in 2015.
Tegen 2020 streven we ernaar om een ongevalvrije werkomgeving te zijn.
3. Welzijnscultuur

Alle medewerkers met werk- of privéproblemen kunnen terecht bij het Employee Assistance Program (Coca-Cola European Partners) of de Employee Relations Consultant (Coca-Cola Services), een vertrouwelijke informatiedienst die hulp biedt bij werkgerelateerde en persoonlijke problemen zoals sterfgevallen, stress of financiële zorgen.
Meer op Journey
- One Young World Summit: Investeren in jonge professionals met een duurzaamheidsvisie
- Richtlijnen voor welzijn, wetenschappelijk onderzoek en betrokkenheid van derden
- Chaudfontaine Fabriek: 6 weetjes over de productie van dit 100% Belgisch en natuurlijk mineraalwater
- IN DE SPOTLIGHT: Stijn Belaen, Social Media Manager, “De kans krijgen om dagelijks bij te leren en mee te bouwen aan krachtige en inspirerende merken. Dat maakt van mij een heel gelukkig man. ”
-
In de spotlight: Katrien De Geest, Teamleader Home bij
Coca-Cola European Partners, “Dankzij deze job heb ik nu meer maturiteit”
Op Social