Estefania Sánchez-Horneros en Michaël Reyn, twee getalenteerde werknemers van Coca-Cola European Partners woonden van 4 tot en met 7 oktober 2017, de One Young World Summit in Bogotá (Colombia) bij.

Michaël Reyn werkt als New Initiatives Manager in België en is verantwoordelijk voor projecten rond nieuwe producten, nieuwe verpakkingen en procesverbeteringen in de Supply Chain van Coca-Cola European Partners. “Ik wil vooral meer te weten komen over wat we precies kunnen doen op vlak van voeding/ingrediënten en duurzame verpakkingen om dit dan te kunnen toepassen binnen CCEP”, aldus Michaël voor de start van de One Young World Summit.

Estefania Sánchez-Horneros, accountmanager bij CCEP in Spanje, helpt klanten om marketingstrategieën in hun winkels te implementeren. “Tijdens mijn vakantie in Myanmar was ik verbaasd dat ondanks de grote armoede mensen er ongelofelijk vriendelijk zijn. Dat heeft me geïnspireerd om zelf actie te ondernemen zodat ik mensen met onderliggende problemen kan helpen. Het is belangrijk dat ik in mijn dagelijks werk iets kan bijdragen aan onze duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Zo lanceerde ik bijvoorbeeld een project waar 'papier' informatiepanelen werden vervangen door digitale schermen in vijf nationale bioscopen in Spanje. Dit heeft de ecologische voetafdruk van CCEP verbeterd”, vertelt Estefania.

Estefania en Michaël

Dagboek van Estefania en Michaël

Estefania & Michaël hielden een dagboek bij waarin ze laten zien hoe zij toeleefden naar de One Young World Summit en wat voor hen de absolute hoogtepunten waren.

“Estefania en ik hebben een fantastische ervaring beleefd op de One Young World Summit in Bogotá. We hebben genoten van inspirerende conferenties en een warme en open sfeer. Bovendien was het fantastisch om in contact te komen met andere gedelegeerden”, aldus een enthousiaste Michaël.

Plezier tijdens de One Young World Summit

4 oktober 2017 – Indrukwekkende presentaties

Estefania: Vandaag is de eerste dag van de One Young World Summit en Michaël en ik zijn ongelofelijk enthousiast.

Michaël: We hebben al prachtige presentaties gezien van bijvoorbeeld Nobelprijswinnaar Mohammed Yunus en Topmodel Doutzen Kroes.

Estefania: de presentatie van Caroline Everson van Facebook verraste mij. Haar presentatie en video hebben een sterke indruk op me nagelaten. Iedereen weet dat bedrijven belang hechten aan ‘Diversiteit & Inclusie’, maar Ellyn en haar medewerkers gingen daar dieper op in en onderlijnden ook het belang om erbij te horen. In de video toonden medewerkers hun ware gevoelens, gedachten, oprechtheid en emotie. Hun boodschap was dat inclusie, diversiteit en het belang om erbij te horen iedereen aangaat.

Michaël: Ik was vooral onder de indruk van de presentaties van leeftijdsgenoten waarin ze vertelden over wat ze zoal gedaan hadden. Zo was er bijvoorbeeld een student burgerlijk ingenieur uit Nepal, die een start-up had opgericht, die in Nepal huizen heropbouwde na de zware aardbeving. Hij ontwikkelde hiervoor zelf een specifieke bouwmethode, gebruikmakend van lokaal beschikbare materialen, zodat deze nieuwe huizen bestand zijn tegen toekomstige aardbevingen.

One Young World Summit

5 oktober 2017 – Meer inzichten in het thema van Diversiteit

Michaël: we zijn aan het einde van dag twee en hebben opnieuw genoten van een aantal prachtige presentaties. Vandaag stond alles in het thema van diversiteit.

Estefania: Vandaag hebben twee presentaties mij verrast, de presentatie van Accenture, die een campagne over diversiteit gelanceerd heeft, en de toespraak van onderneemster Caroline Casey die strijdt voor meer integratie van mensen met een beperking in de werkomgeving.

Michaël: Ik stond vooral versteld van de presentatie rond de publiek-private partnership tussen Johnson & Johnson en Save the Children. Via deze samenwerking wordt medicatie en andere ondersteuning aangeboden aan vluchtelingen in Afrikaanse ontwikkelingslanden. Het bijzondere aan deze samenwerking is voor mij het feit dat Johnson & Johnson bereid is zijn productportfolio gratis aan te bieden aan Save the Children, die deze dan heel efficiënt kan verdelen aan patiënten ter plaatse.

6 oktober – 2017 – Een ontmoeting met wereldleiders

Michaël: Vandaag zijn we in het wit gekleed, omdat het congres vandaag in teken staat van vrede. Een van de sprekers vandaag is Kofi Annan (voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties), die vertelt over vrede en hoe we samen vrede kunnen bereiken, vooral in de landen waar er momenteel nog oorlog is.

Speech Kofi Annan One Young World Summit

Estefania: Verschillende sprekers vertelden vreselijke verhalen over genocides en over de schrijnende omstandigheden waarin sommige mensen leven. Het verhaal van een meisje dat vastgehouden werd in Colombia en de getuigenis van een vluchteling hebben me echt geraakt. Ik vind het bewonderenswaardig om te zien dat zij – hoewel ze enorm hebben geleden – toch vergevingsgezind zijn. Ze blijven geloven in hoop.

Michaël: Vandaag gaf ook de president van Colombia, Juan Manuel Santos Calderón, een toespraak waarin hij onder andere vertelde over het vredesakkoord met de FARC, dat eerder dit jaar ondertekend werd en waarvoor hij een Nobelprijs ontving. En vanavond eindigen we deze fantastische One Young World Summit met de sluitingsceremonie.

Wat ik meeneem naar CCEP Belux

Michaël: Verschillende gastsprekers uit het bedrijfsleven hebben verteld hoe zij op vlak van duurzaamheid een verschil hebben gemaakt voor hun bedrijf en dit vanuit verschillende soorten functies. Zij hebben mij laten inzien dat een klein initiatief van een bedrijf een grote impact kan hebben en dat je moet durven hierin initiatief te nemen om zo andere collega’s positief te stimuleren.