Overal te wereld kom je onze drankautomaten tegen. Misschien heb je zelf wel eens een blikje of flesje uit een Coca-Cola automaat gehaald. Naast het verfrissende drankje dat ze je bezorgen, hebben onze automaten soms een extra verrassing in petto. Geniet van de 12 leukste Coca-Cola automaten ter wereld!

1. Happiness machine

Naast een flesje Coca-Cola verrast deze Happiness machine studenten op een campus in New York met bloemen, ballonnen, pizza’s en zelfs een enorm stokbrood. Deze dosis happiness ging in 2010 de hele wereld rond.

2. Dans!

So you think you can dance? Deze automaat in Zuid-Korea daagt voorbijgangers uit om de dansmoves van de populaire band 2 PM na te doen. Met behulp van Microsoft Kinect-technologie registreert de automaat de danspassen. Hoe beter je danst, des te meer frisdrank je verdient. 

3. My name is zero. Coke zero

Een Belgische topper! Zou je wel eens James Bond willen zijn? Coca-Cola zero daagt treinreizigers in Antwerpen Centraal uit om voor 70 seconden 007 te spelen en daarmee tickets te winnen voor de James Bond-film Skyfall. Daarvoor moeten ze wel Bond-achtige uitdagingen aangaan.

4. Small world

Lahore in Pakistan en New Delhi in India: twee steden die nog geen 525 kilometer van elkaar verwijderd liggen, maar als gevolg van politieke spanningen twee verschillende werelden lijken. In winkelcentra in beide steden moedigen Coca-Cola automaten mensen aan om samen Coca-Cola te drinken.

5. Give me a hug!

Ook onze drankautomaten hebben soms een knuffel nodig. Deze automaat bij de Universiteit van Singapore is zo geprogrammeerd dat hij een Coca-Cola teruggeeft als iemand hem knuffelt.  

We plaatsten zo'n Hug Me-automaat ook al in België, meer bepaald in Walibi.   

6. 'The heat is on'


Twee zomers lang hebben onze Limon & Nada-automaten in waterpretparken en attractieparken in het zonovergoten Spanje de prijzen afgestemd op de buitentemperatuur. Hoe warmer het was, des te minder je betaalde voor de verkoelende frisdrank.


7. Kerstliedjes zingen

Stel je voor, je zingt een kerstliedje voor een Coca-Cola automaat en je krijgt een gratis drankje. Het overkwam deze muzikale studenten van het Koninklijk Technologisch Instituut in Zweden!  

8. Op de schouders voor je vrienden

Om Internationale Vriendendag te vieren, verrast Coca-Cola in Argentinië met een levensgrote drankautomaat van ruim 3,5 meter hoog. Om een drankje te bemachtigen heb je de hulp van een vriend nodig. De beloning wanneer je op elkaars schouders klimt? Niet één, maar twee verfrissende flesjes Coca-Cola.

9. Rozen zijn rood. Coca-Cola rood natuurlijk!

Op Valentijnsdag 2012 zorgt Coca-Cola voor wat extra liefde in een winkelcentrum in Istanbul. Deze drankautomaat geeft Coca-Cola aan stelletjes die hun liefde tonen door een knuffel of een kus.

10. Ga voor goud

Coca-Cola viert de Olympische Spelen 2012 in Londen met een reusachtige drankautomaat. Hier kan heel Groot-Brittannië Coca-Cola komen halen.

11. Recycle Happiness

In de week voor Earth Hour 2012 moedigt Coca-Cola mensen in Singapore aan om hun lege flessen in te leveren. Wie dat doet bij deze Recycle Happiness machine krijgt een leuke attentie in ruil, zoals een bloemetje, een Coca-Cola t-shirt, een tas of een pet gemaakt van gerecycleerde plastic flessen.

12. Een Coca-Cola voor de hele wereld

Samen met Google doet Coca-Cola een uniek experiment: de iconische 'Hilltop'-reclame uit de jaren ‘70 laten herleven met moderne technologie. Je kan letterlijk 'een Coca-Cola voor de wereld kopen' door iemand in een ver land een frisdrank te bezorgen met een app die verbonden is met onze verkoopautomaten.