Tijdens One Young World Summit komen jonge en ambitieuze professionals samen om te spreken over innovatieve oplossingen voor problemen waar de wereld tegenwoordig mee kampt. Het evenement heeft als doel om duurzame verbanden te leggen en positieve verandering te stimuleren. Dit jaar vond One Young World voor het eerst plaats in Nederland (Den Haag) van 17 t/m 20 oktober. Wij geven je graag een terugblik op de editie van 2018.

Waar vorig jaar nog een groep van 49 talenten Coca-Cola vertegenwoordigde, breidde de groep dit jaar uit naar een recordaantal afgevaardigden van meer dan 70 jonge collega’s van Coca-Cola wereldwijd. De thema’s die dit jaar aan bod kwamen, waren heel uiteenlopend, van educatie en gezondheid tot milieu en mensenrechten.

Plastic vissen en unieke rondleiding

Jonge talenten konden er kennismaken met een aantal mooie, lokale initiatieven die aansloten op de onderwerpen waarover gesproken werd tijdens het evenement. Zo staken de jonge talenten de handen uit de mouwen en gingen ze plastic vissen in Amsterdam met Plastic Whale, stond er een bezoek aan de Nederlandse Coca-Cola fabriek in Dongen op de planning en maakten ze kennis met een nieuwe maatschappelijk partner, namelijk Resto VanHarte. Bij Resto VanHarte is iedereen welkom. Arm of rijk, jong of oud, uit het noorden of het zuiden van Nederland. De stichting is in 2005 opgericht met als missie eenzaamheid en sociaal isolement actief te bestrijden en mensen te verbinden. En dat lukt, want in 13 jaar tijd zijn er meer dan 35 locaties door heel Nederland waar mensen één of twee avonden per week van een betaalbaar driegangendiner kunnen genieten.

One Young World Summit

Inspirerend evenement

One Young World is een uniek evenement waar jongeren de kans krijgen om over grote problematieken in de wereld te praten. Dat beaamt ook Katrien De Geest, Team Leader Home bij CCEP. "One Young World was een inspirerende en unieke belevenis. Ik werd omringd door mensen met veel interessante visies en ideeën. Na het evenement kijk je met een totaal andere blik naar de wereld. Toen ik thuiskwam, was ik zo enthousiast dat ik meteen initiatief wou nemen om bepaalde zaken te veranderen”, vertelt Katrien De Geest.

Katrien De Geest

Benieuwd naar Katrien haar ervaringen op One Young World Summit? Lees dan het artikel ‘in de spotlight: Katrien De Geest’, waarbij we elke maand een medewerker in de kijker zetten.

One Young World en Coca-Cola

De samenwerking tussen One Young World en Coca-Cola begon vijf jaar geleden en groeit elk jaar. Naast de 70 afgevaardigden gingen ook onze duurzaamheidsexperts Joe Franses en Ulrike Sapiro op het hoofdpodium in gesprek over Coca-Cola’s duurzaamheidsinspanningen World Without Waste en Dit is Vooruit. Daarnaast bracht Coca-Cola recycling onder de aandacht met verschillende activaties gedurende het hele evenement.

Iemand die alles weet over onze samenwerking met One Young World is Christina Ambrose, ambassadeur en leider van het One Young World project binnen Coca-Cola: “De relatie die we hebben met One Young World is belangrijk voor Coca-Cola omdat het laat zien hoe belangrijk wij het vinden om te investeren in de volgende generatie leiders. En ze moeten echt alles uit de kast halen, want onze delegatie krijgt te maken met problemen die wereldwijd spelen en grote uitdagingen vormen. Het is dus aan hen om te laten zien hoe gemeenschappen en organisaties deze problemen samen kunnen aanpakken.”

Christina Ambrose