Een heel schooljaar lang werken leerlingen van het eerste- en tweede middelbaar toe naar dit moment : de grote finale van Olympic Moves ! Op 15 en 17 mei 2018 tonen alle ploegen hun talent in de grootste sporttempel van het land: het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

Op 15 mei (eerstejaars) en 17 mei 2018 (tweedejaars) strijden de beste teams die zich geplaatst hebben via de kwalificatiewedstrijden of de Fair Play award gewonnen hebben voor een podiumplaats. 

Van voetbal tot dans en boksen

Hoewel het tijdens de sportinitiaties en de kwalificatiewedstrijden ging om voetbal, softbal en atletiek komen er op de grote finaledag veel meer olympische sporten (35 in totaal) aan bod zoals bijvoorbeeld american football, baseball, handbal, worstelen, volleybal, dans,  basketbal, maar ook boksen, judo en polsstokspringen. Hier namen maar liefst 5.500 leerlingen tussen de 12-14 jaar aan deel. Per finaledag namen er 32 scholen deel. 

Groot sportfeest

De finaledag is ook een groot sportfeest waarbij alles aangekleed wordt zoals bij de échte Olympische Spelen: met een openingsceremonie, een plechtige intrede in het stadion en een medaille-uitreiking op het podium.