Een heel schooljaar lang werken leerlingen van het eerste- en tweede middelbaar toe naar dit moment : de grote finale van Olympic Moves ! Op 16 en 18 mei 2017 tonen alle ploegen hun talent in de grootste sporttempel van het land: het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

Op 16 mei (eerstejaars) en 18 mei 2017 (tweedejaars) strijden de beste teams die zich geplaatst hebben via de kwalificatiewedstrijden of de Fair Play award gewonnen hebben voor een podiumplaats. 

Van voetbal tot dans en boksen

Hoewel het tijdens de sportinitiaties en de kwalificatiewedstrijden ging om voetbal, softbal en atletiek komen er op de grote finaledag veel meer olympische sporten (35 in totaal) aan bod zoals bijvoorbeeld american football, baseball, handbal, worstelen, volleybal, dans,  basketbal, maar ook boksen, judo en polsstokspringen. Hier namen maar liefst 6000 leerlingen aan deel.

Groot sportfeest

De finaledag is ook een groot sportfeest waarbij alles aangekleed wordt zoals bij de échte Olympische Spelen: met een openingsceremonie, een plechtige intrede in het stadion, een medaille-uitreiking op het podium, … 

Jongeren en sport

“Ik vind Olympic Moves een schitterend initiatief. Het is een leuk sportprogramma waarbij jongeren met verschillende sporten in contact komen. Bovendien is het belangrijk voor jongeren om op die leeftijd een uitlaatklep te hebben en om zichzelf te ontwikkelen door aan sport te doen”, vertelt Kim Gevaert, meter van Olympic Moves.

“Olympic Moves laat jongeren bewegen en dat vind ik heel belangrijk. Ik vind het ook fantastisch dat Olympic Moves bij scholen aanklopt en jongeren de kans geeft om samen met hun medeleerlingen te sporten”, zegt Hans Van Alphen, peter van Olympic Moves. 

Kim Gevaert, meter en Hans Van Alphen, peter van Olympic Moves

Sfeerbeelden

Wil je met jouw school deelnemen aan de volgende editie van Olympic Moves? Registreer je dan hier en blijf zo op de hoogte wanneer je je kan inschrijven voor Olympic Moves 2017-2018.