Al meer dan 5 jaar zijn Coca-Cola, Coca-Cola light taste, Coca-Cola zero sugar en Fanta (het balletje) beschikbaar in kleine blikjes en flesjes van 15 en 25 cl. De kleine blikjes Fanta zijn nog maar sinds 2016 beschikbaar in de supermarkten. Onze kleinste verpakkingen spelen een belangrijke rol in onze doestelling om Belgen te helpen minder suiker en calorieën te consumeren. Met een nieuwe grootschalige (of beter gezegd mini) actie in de grote treinstations willen we consumenten niet alleen een verfrissend drankje aanbieden, maar hen ook verrassen met een mini-ervaring in een speciaal gecreëerde miniwereld met miniblikjes, een minikrantenkiosk, een minikrantje en minitafeltjes -en stoeltjes.

Een Coca-Cola truck waarin ijskoude blikjes Coca-Cola en Coca-Cola zero sugar verstopt zitten. Dat is het eerste wat we zien als we het station van Brussel-Centraal binnenstappen. Rond de truck deelt een Coca-Cola team blikjes frisdrank uit aan voorbijgangers die aangenaam verrast zijn met deze kleine verfrissing.

Coca-Cola truck Belgische treinstations

“Een mini-can bevat de ideale hoeveelheid frisdrank. Sinds ik een gezondere en evenwichtigere levensstijl aanneem, past dit perfect in mijn voedingsschema. Dankzij de mini-can kan ik toch nog regelmatig genieten van een verfrissend en plezierig momentje!”

Ijskoude Coca-Cola en Coca-Cola zero sugar blikjes in de Coca-Cola truck

Lagere suikerinname

“Ik vind de mini-can ideaal voor een kleine dorst”, reageert een voorbijganger. Andere consumenten vinden de mini blikjes vooral praktisch en geschikt om hun suikerinname te verminderen. “Een mini-can bevat de ideale hoeveelheid frisdrank. Sinds ik een evenwichtigere levensstijl aanneem, past dit perfect in mijn voedingsschema. Dankzij de mini-can kan ik toch nog regelmatig genieten van een verfrissend en plezierig momentje", klinkt het bij een enthousiaste Coca-Cola fan.

Vending machine in minikiosk in Belgische treinstations

Een miniwereld vol plezier

Iets verderop in het station worden voorbijgangers verrast door een minikiosk, een minitafeltje en twee ministoeltjes. Nieuwsgierige consumenten kunnen in de minikiosk een minikrantje afhalen waarin informatie en fun facts staan zoals bijvoorbeeld de lengte van de kleinste persoon ter wereld (67 cm) of dat ‘s werelds langste man 251 cm groot is, ofwel 28 blikjes hoog. Het minikrantje bevat ook een kortingscoupon van 1 euro die consumenten kunnen gebruiken om een multipack mini Coca-Cola, Coca-Cola zero sugar, Coca-Cola light taste of Fanta Orange te kopen in de supermarkt. Daarnaast ontvangen voorbijgangers nog een jeton die ze kunnen omruilen voor een gratis miniblikje Coca-Cola of Coca-Cola zero sugar.

Minikrantje

Minikiosk