Dat we veel belang hechten aan duurzaamheid, staat buiten kijf. Jaarlijks organiseren we een Coca-Cola Recycling Tour en nemen we deel aan verschillende opkuisacties georganiseerd door Mooimakers en BeWapp. Hiermee brengen we duurzaamheid dichter bij onze mensen. 

De Coca-Cola Recycling Tour

De Coca-Cola Recycling Tour reist van site naar site voor een grootschalige schoonmaakactie in de omgeving van de verschillende sites. Een traditie waar we met z’n allen trots op zijn.

2017

In 2017 vond de Coca-Cola Recyling Tour voor de derde keer plaats. In totaal namen 200 medewerkers deel. De Recycling Tour vond plaats op 4 sites: Antwerpen, Anderlecht, Hasselt en Londerzeel. De sites Chaudfontaine en Heppignies hadden eerder in 2017 al deelgenomen aan Le Grand Nettoyage de Printemps. In Antwerpen nam ook schepen van milieu Ait Daoud en Jean-Paul Meus van '10 minutes a day' deel. In Anderlecht ging schepen van milieu Elke Roex mee opkuisen.

2016

In 2015 zamelden 200 collega’s samen 60 zakken restafval en 12 zakken PMD in. Maar in 2016 jaar deden we beter. Maar liefst 250 collega’s verzamelden 70 zakken restafval en 30 zakken PMD; ruim 2 ton zwerfaval minder op straat.

Hier kan je een fotoreeks bekijken van de schoonmaakacties op de 7 sites.

“Als verantwoordelijk bedrijf, als verantwoordelijke burgers, kunnen we zwerfafval niet tolereren en moeten we hier een actieve rol in spelen. Daarom verlenen we steun aan anti-zwerfvuil campagnes via het Vlaamse initiatief ‘In de vuilbak’ en het Waalse initiatief ‘BeWapp’.” - Etienne Gossart, Country Director bij Coca-Cola Enterprises

 

Dat zwerfafval en sorteren iets is waar heel wat werknemers van Coca-Cola graag eens bij stilstaan, kan je zien in onderstaand filmpje.


Voor deze editie konden we ook rekenen op de steun van de gemeente Fleurus en Anderlecht. Zo gingen in Fleuris gemeentearbeiders van de dienst openbare netheid mee op de baan om op te kuisen en de veiligheid van onze mensen te garanderen. In Anderlecht kregen we hulp van Elke Roex, de schepen van Netheid in de gemeente Anderlecht.

"Zwerfvuil is een reëel probleem dat – terecht – tot steeds meer publieke ergernis leidt. Hopelijk kan ons goede voorbeeld inspireren en wordt de trend naar minder zwerfvuil onomkeerbaar. Recycleren doe je immers niet alleen thuis, maar ook buitenhuis." - Ben Bijnens, Country Director Belux bij The Coca-Cola Company.

In onze aftermovie hebben we alle leuke momenten van de Coca-Cola Recycling Tour 2016 samengebundeld.

Le Grand Nettoyage de Printemps

Onze medewerkers nemen ook regelmatig deel aan andere opkuisacties. Zo namen de medewerkers van onze vestigingen in Chaudfontaine en Heppignies in 2017 en 2018 deel aan 'Le Grand Nettoyage de Printemps'. In 2018 hebben 10 medewerkers van de productievestiging in Chaudfontaine deelgenomen en vulden ze samen 12 vuilniszakken (8 zakken restafval en 4 zakken PMD).

Vanuit het bedrijf deden we ook een oproep naar de medewerkers toe om op persoonlijke basis deel te nemen aan de opkuisacties Le Grand Nettoyage de Printemps in Wallonië en de Grote lenteschoonmaak, georganiseerd door Mooimakers in Vlaanderen.