Het productiecentrum van Coca-Cola in Gent bezoeken, da’s normaal gezien weggelegd voor de grote bazen of voor een minister, want in principe kan je enkel een bezoek brengen aan het productiecentrum in Antwerpen. Eind juli maakten we echter met veel plezier een uitzondering. Via Make-A-Wish Vlaanderen kregen we immers de wens van de 16-jarige Dylan te horen.

“Een man cave, dat was de droom van Dylan. Om er samen met maten te biljarten, voetbal te kijken op groot scherm vanop zijn eigen tribune, PlayStation te spelen…” Aan het woord is Anja De Cnijf, de mama van Dylan, die eind 2015 de diagnose acute lymfatische leukemie kreeg. Na een zware en intensieve behandeling is hij nu in onderhoudsbehandeling.

Dromen in vervulling brengen, dat is natuurlijk de specialiteit van Make-A-Wish Vlaanderen. Maar hier lag het wat moeilijk. Om zo’n man cave te installeren, moest Dylan immers van huis ‘weggelokt’ worden. “Alles moest voor hem een verrassing zijn”, vertelt vrijwilliger Davy De Vlieger. “Via via kwamen we in contact met Coca-Cola. Een rondleiding in de fabriek van Gent was natuurlijk een superidee. Dylan drinkt graag Fanta en terwijl hij een rondleiding kreeg, konden wij de man cave installeren.”

Een exclusief skateboard als cadeau

“Ik werk hier intussen 26 jaar en bij mijn weten is het de eerste keer dat we zoiets organiseerden.” Steven Vanderstraeten is Productiemanager in de Productie- en Distributieafdeling van Coca-Cola in Gent. Hij kreeg de vraag om Dylan mee te helpen verrassen via een ex-collega en zette er zijn schouders onder. “Ik ging erachteraan en kreeg toestemming van de Site Director”, zegt hij. “Daarnaast verzamelde ik heel wat materiaal van Fanta omdat ik wist dat het zijn lievelingsdrank was.”

Dylan kreeg op een zaterdag een rondleiding, waardoor het er rustig was, maar tegelijkertijd waren er toch twee productielijnen actief. En dat viel duidelijk in de smaak.

Ook Dylan was onder de indruk. Al bleef bij hem vooral het cadeau dat hij kreeg bij. Een skateboard van Fanta. “Da’s toch uniek”, vertelt Dylans mama. “We vonden het fijn dat Coca-Cola aan zijn wens wilde meewerken. Er werken duidelijk mensen met het hart op de juiste plaats!”

Coca-Cola organiseert bezoeken in zijn fabriek in Antwerpen. Ontdek alles over ons Visitors Center.