We willen je kennis laten maken met de grote verscheidenheid aan mensen en culturen bij Coca-Cola European Partners. We zijn actief in dertien West-Europese landen en laten meer dan 300 miljoen personen van onze dranken genieten. Ons bedrijf bestaat uit 23.500 medewerkers. Zij helpen ons elke dag om enkele van de populairste merken ter wereld te ontwikkelen, te produceren en te verkopen.

We trokken we naar België en Luxemburg om er Noël en Vanessa op te zoeken, twee van onze 6000 Field Sales-medewerkers in West-Europa. Noël en Vanessa zijn elke dag op de baan om onze klanten en consumenten heerlijke dranken en een fantastische service te leveren.

We gingen naar Bastogne in het zuidoosten van België, en spraken er met Noël, die Sales Representative is voor supermarkten en buurtwinkels. Daarna staken we de grens over naar Luxemburg, waar we zijn vrouw Vanessa ontmoetten. Ook zij is Sales Representative en beheert de klantenrelaties met kantoren, banken, universiteiten, bedrijven en tankstations.

We mochten niet alleen een hele werkdag mee op pad met Noël en Vanessa, maar konden hen  ook enkele vragen stellen, dat bij familie en vrienden beter bekend staan als 'mijnheer en mevrouw Coca-Cola'.

1. Wat is jullie functie bij Coca-Cola European Partners?

Noël: Service Representative in het Home channel, België

Vanessa: Sales Representative Work & Institutions, Luxemburg

2. Hoe ziet een doorsnee werkdag eruit voor jullie?

Noël: Elke dag bezoek ik een vijftal winkels, soms in vijf verschillende steden. Ik bied onze klanten ondersteuning door ervoor te zorgen dat de producten die de CCEP-chauffeurs leveren, volgens onze displaynormen in de winkelrekken staan. Ik sluit ook verkoopovereenkomsten af met de winkelmanagers, bestel waar nodig producten bij en zorg ervoor dat onze speciale aanbiedingen op de afgesproken locaties staan.

Elke woensdag heb ik samen met mijn team en manager een RED-vergadering (Right Execution Daily). Daar steek ik heel wat van op, bijvoorbeeld over klantenlocaties en de ontwikkeling van nieuwe producten.

Vanessa: Ik ga elke dag naar bestaande verkooppunten om hen te helpen hun verkoop te verbeteren en hen kennis te laten maken met onze nieuwe producten. Daarnaast bezoek ik potentiële klanten om nieuwe deals af te sluiten voor de verdeling van onze fantastische frisdranken en ons koffiemerk CHAQWA.

Elke maandagochtend tijdens de RED-vergaderingen krijgen we onze doelstellingen voor de komende week.

3. Wat is het leukste aan samenwerken als koppel – houdt dit bijzondere uitdagingen in?

Vanessa & Noël: We begrijpen elkaars rol, het Coca-Cola-jargon en hoe het er in het bedrijf aan toe gaat. We hebben ook begrip voor elkaars drukke agenda bij het opstellen van onze gezinsplanning.

Het enige nadeel (voor onze familie en vrienden) is dat we niet kunnen zwijgen over Coca-Cola … 

4. Wat is het leukst aan werken voor CCEP?

Vanessa & Noël: Dat het een supergevarieerde baan is. We vinden het geweldig dat elke dag anders is en dat alles steeds verandert. We zijn nooit twee opeenvolgende dagen op dezelfde locatie. We ontmoeten dan ook voortdurend mensen met heel diverse achtergronden.

5. Wat is je favoriete moment bij CCEP tot nu toe?

Vanessa: Mijn favoriete moment is ongetwijfeld mijn ontmoeting met Muhtar Kent – voorzitter en voormalig CEO van The Coca-Cola Company. Hij ging met ons mee op bezoek naar een aantal van onze verkooppunten en gaf me een mooi compliment over mijn verkooptechnieken.

De dag dat ik te horen kreeg dat ik de baan had bij CCEP, was natuurlijk ook een magisch moment!

Noël: Ons team won een tweedaagse trip naar IJsland als beloning voor onze prestaties. Dat was cool!

6. Wat doe je graag buiten het werk?

Vanessa: Ik ga graag lopen, fitnessen en klimmen en breng ook veel tijd door met mijn kinderen. Ik houd er ook van om het huis in te richten, te schilderen en meubels te restaureren.

Noël: Ik houd van lezen, gitaar spelen, klimmen en tuinieren – ik ben dol op planten.

7. Wat is je favoriete drankje?

Vanessa: Coca-Cola zero zugar

Noël: Fanta orange