Als je de reclamespot van onze nieuwe ijsthee Fuze Tea gezien hebt, heb je misschien ook de tekst van het liedje ‘Time in A Bottle’ van Jim Croce herkend. Het nummer in de commercial is niet de versie van Jim Croce, maar de cover van Lykke Li. De Zweedse singer-songwriter gaf een nieuwe en unieke interpretatie aan het nummer.

Jim Croce was een Amerikaanse singer-songwriter die begin de jaren twintig ‘Time in A Bottle’ opnam. Het werd een megahit na zijn vroegtijdige dood in 1973.

‘Time in A Bottle’ gaat over de wens om het leven te willen vertragen en zo meer tijd te kunnen doorbrengen met geliefden, maar ook over dromen waarmaken en te doen waar je zelf zin in hebt. In de commercial van Fuze Tea wordt een frozen moment in time gecreëerd, zodat je letterlijk en figuurlijk even stil staat bij de rush van het dagelijkse leven en meer geniet van me-time momentjes met Fuze Tea.

Icoon van de indie-popwereld

Sinds de release van haar debuut EP Little Bit in 2008 is de Zweedse zangeres Lykke Li een icoon geworden van de indie-popwereld. Met drie albums op haar palmares die meer dan een kwart miljard Spotify-streams bevatten, heeft Lykke al heel wat succes geoogst. Van ‘beste album van het jaar’ tot optredens op gerenommeerde muziekfestivals zoals Coachella, Lollapalooza en Glastonbury.

Lykke maakte twee versies van ‘Time in A Bottle’, een kortere versie voor de reclamespot van Fuze Tea en een volledige versie die ze heeft uitgebracht op iTunes en Spotify.

Beluister 'Time in A Bottle' hieronder.