Valentijn is het feest van de liefde. Een feest dat ook wij niet onopgemerkt willen laten voorbij gaan want Coca-Cola bracht al heel wat mensen bij elkaar. 14 februari is daarom het uitgelezen moment om drie prachtige liefdesverhalen in de (rode) verf te zetten en opnieuw te vieren!

1951 – Coca-Cola verkoper haalt alles uit de kast om sampling-meisje te versieren

Alain Verbeke, enige zoon van Maria-Louisa Vansteelandt en Daniël Verbeke, werkte zelf 40 jaar lang bij Coca-Cola. Hij begon als bediende, werkte daarna als productieverantwoordelijke en schopte het tot Vice-President, Global Engineering in Atlanta. Een loopbaan om trots op te zijn, maar hoe kan het ook anders als je ouders allebei jarenlang werkten bij Coca-Cola, er verliefd werden op elkaar en je zelf opgroeide met Coca-Cola?

“Mijn moeder zegt altijd: jij bent niet opgegroeid met moedermelk, maar met Coca-Cola”, vertelt Alain. “Mijn vader is in 1949 gestart bij Coca-Cola Roeselare (RODIMA NV) als verkoper. In 1951 begon mijn moeder op de sampling-afdeling. Ze ging daarbij van huis tot huis en om gratis flesjes uit te delen en het verhaal van Coca-Cola uit te leggen. Hoe het dan verder gegaan is, laat ik het liefst mijn moeder vertellen. Een ding weet ik wel zeker, mijn vader heeft mijn moeder gekidnapt uit liefde en de anderen buiten spel gezet!” (lacht).

"Mijn vader heeft mijn moeder gekidnapt uit liefde en de anderen buiten spel gezet"

Links: Maria-Louisa Vansteelandt
Links: Maria-Louisa Vansteelandt

"Op een handelsbeurs in Roeselare waar ik aan sampling deed, was het verkoopsteam en dus ook mijn toekomstige man aanwezig, gaat Maria-Louisa verder. Aan het einde van de dag kwamen de jongens en meisjes altijd samen in een caféetje in de buurt. Op dat moment waren nog twee andere Coca-Cola medewerkers verliefd op mij, maar Daniël deed er alles aan om mij voor zich te winnen. Hij waarschuwde mij zelfs voor die andere mannen (lacht). De andere meisjes in de sampling-afdeling plaagden mij dan en zeiden dat het eens tijd werd om een keuze te maken. Toch was het Daniël die uiteindelijk de eerste stappen zette. Hij was 9 jaar ouder dan ik en ik zag hem als een volwassen man met ervaring. Hij was altijd zeer bezorgd en hoffelijk, maar ook opgewekt en graag “onder het volk”. Daniël opende een nieuwe wereld voor mij”, vertelt Maria-Louisa.

Onderaan midden: Daniël Verbeke
Onderaan midden: Daniël Verbeke

"In 1952 vond de eerste ontmoeting plaats tussen mijn ouders en Daniël en een jaar later, in 1953, trouwden we. In 1954 was ik zwanger van Alain en ben ik meteen gestopt met werken. Coca-Cola heeft ons hele leven lang een belangrijke rol gespeeld. Zo belangrijk zelfs dat we het als man en vrouw hebben doorgegeven aan onze zoon, Alain."

"Daniël opende een nieuwe wereld voor mij"


2016 – Man vraagt vroegere buurmeisje ten huwelijk via boodschap op de Coca-Cola Christmas Truck

23 december 2016, 8u ’s morgens. De Coca-Cola Christmastruck komt aan in Zele, bij Albert Nelis en Manuela De Baere. Terwijl Albert in volle spanning zijn vriendin blinddoekt, komen nieuwsgierige buurtbewoners de straat op. Maar plotseling gebeurt het, de boodschap ‘Schatteke, wil je met mij trouwen?’ verschijnt op het scherm van de Coca-Cola Christmas truck en Albert gaat op zijn knieën. Manuela, verblind door de felle lichtjes van de truck, is onder de indruk. Ze springt Albert in de armen en zegt volmondig ja! Hun dochtertje Alicia kijkt met grote ogen toe.


“Het was een fantastisch moment. Manuela had niks door, wat het nog leuker maakte. De gigantische truck, de lichtjes en de kerstmannen maakten het plaatje compleet. Het was een wondermooi moment in ons leven”.


"Op een dag heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken"


“Ik wou haar ten huwelijk vragen op een manier dat haar voor altijd zou bijblijven en aangezien wij allebei graag Coca-Cola zero sugar drinken en ik op de radio hoorde dat je een boodschap kon insturen, heb ik niet langer getwijfeld."

 “Manuela was eigenlijk mijn vroegere buurmeisje. Tegen mijn vrienden zei ik ‘moest ik daar maar eens de kans van hebben’ (lacht). Via haar moeder wist ik dat zij ook interesse had in mij en op een dag heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken. Ik stelde voor om haar op te pikken, mee te nemen naar Brugge en een verjaardagscadeau voor haar te kopen. En van het een kwam het ander.” 

2016– Geen bier, maar ijskoude Coca-Cola zorgde voor vonken op eerste date

Ze zijn inmiddels 1 jaar bij elkaar, Bente Blom en Anne Slagter. Ze ontmoetten elkaar in een gezellig caféetje waar de geur van sigaren en whisky hing. “Ik was als eerste aangekomen en om een goede indruk te maken, bestelde ik alvast twee speciale biertjes en wachtte”, vertelt Bente.

"Die ijskoude Coca-Cola heeft mijn leven veranderd"

“Toen plotseling een prachtige verschijning binnenkwam, was ik erg onder de indruk. Maar toen ze het biertje op tafel zag staan, zei ze redelijk kordaat tegen me dat ze geen bier lustte en eigenlijk al een hele dag zin had in een ijskoude Coca-Cola. Ik denk dat ze op dat moment meer naar een ijskoude Coca-Cola snakte dan naar onze date (lacht). Ik zei dat ik dat wel vermoedde en al een Coca-Cola besteld had voor haar. Dat was natuurlijk niet zo. Ik deed dan maar alsof dat tweede biertje voor mij bedoeld was. Ik excuseerde mij om naar het toilet te gaan en bestelde snel een Coca-Cola met ijs. Naarmate we elkaar beter leerden kennen, kwam ik er uiteindelijk ook achter dat Anne eigenlijk het liefst van al Coca-Cola light drinkt en Coca-Cola de enige frisdrank is waarmee ik haar kan plezieren. Coca-Cola heeft dus in zekere zin mijn leven veranderd. Iets waarvoor ik Coca-Cola nog altijd ontzettend dankbaar ben. Bovendien is dit ook het mooiste bewijs dat geluk soms in kleine dingen zit.”