‘Kerstmenu: bekijk ook het recept van het hapje en dessert’ 

Ingrediënten

  • 800 gr. Kabeljauwfilets
  • Een scheut Coca-Cola Original Taste
  • Een stukje gember
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Boter, peper en zout

Bereiding

  • Reinig 8 baby-witloof stronkjes
  • Bak lichtjes aan in boter in een ruime kookpot
  • Bestrooi met peper en zout
  • Overgiet met een flinke scheut Coca-Cola Original Taste en dek af met boterhammenpapier
  • Laat stoven onder gesloten deksel en check af en toe, voeg eventueel nog wat Coca-Cola Original Taste toe
  • Verwijder het deksel wanneer het witloof gaar is en laat even karamelliseren
  • Verwarm de oven op 175°
  • Leg 800 gr. kabeljauwfilets op een bakplaat besprenkeld met olijfolie
  • Kruid met peper
  • Beleg met fijne schijfjes gember (een stuk van 2cm)
  • Laat garen gedurende 15 à 20 minuten
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een braadpan
  • Laat de geraspte gember 1 minuutje sudderen
  • Voeg 1 eetlepel sojasaus en 3 eetlepels Coca-Cola Original Taste toe en laat op een laag vuur indikken
  • Serveer de vis besprenkeld met de saus samen met het witloof en eventueel kroketjes