‘Kerstmenu: bekijk ook het recept van het hapje en hoofdgerecht’ 


Ingrediënten

  • Een bakje dadels
  • 2 koffiekopjes walnoten
  • 2 kopjes Coca-Cola
  • 1 kopje suiker
  • 1 kopje boter
  • 3 kopjes bloem
  • 1 kopje amandelpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175°
  • Ontpit dadels, hak grof en meet 2 kopjes af
  • Overgiet de dadels met 2 kopjes Coca-Cola (op kamertemperatuur)
  • Klop 1 kopje suiker met 1 kopje boter (op kamertemperatuur) op tot een romige massa
  • Meng de dadels met Coca-Cola voorzichtig onder het suikerbotermengsel
  • Voeg 3 kopjes bloem, 1 kopje amandelpoeder en 1 theelepel bakpoeder toe
  • Hak tenslotte 2 kopjes walnoten grof en voeg toe
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en vul met het beslag
  • Bak ongeveer 25 à 40 minuten (afhankelijk van de grootte)
  • Laat afkoelen en versier naar keuze met een afdruk van bloemsuiker
  • Serveer warm of koud, al dan niet met een bolletje vanille-ijs