Een nieuw automatisch hoogbouwmagazijn van 12 verdiepingen moet er tegen 2020 voor zorgen dat onze drankjes nog gemakkelijker tot bij jou geraken. Daarvoor gaat Coca-Cola European Partners 13,7 miljoen euro investeren in de Antwerpse productie- en distributievestiging. Wij gingen al een kijkje nemen in het huidige automatische hoogbouwmagazijn.

Jaarlijks wordt er in de site in Antwerpen 413 miljoen liter frisdrank geproduceerd, in zowel pet- als glasverpakkingen, goed voor 21.000 gestockeerde paletten in de voorraadhal, het hoogbouwmagazijn. Deze Antwerpse vestiging van Coca-Cola, waar we de dranken zoals Coca-Cola, Coca-Cola zero sugar, Coca-Cola light taste, Fanta en Sprite bottelen en stockeren, krijgt in de loop van volgend jaar een stevige uitbreiding om nog beter op de vragen van haar klanten te beantwoorden, die op zoek zijn naar een gevarieerd drankenportfolio geleverd op verschillende type paletten zodat jij nog gemakkelijker aan jou drankje kan komen.

Het huidig automatisch hoogbouwmagazijn bestaat uit elf verdiepingen en dankzij de investering van 13,7 miljoen euro komt er een tweede automatisch hoogbouwmagazijn bij van 12 verdiepingen hoog en met een capaciteit van maar liefst 9.400 extra paletten drankverpakkingen, wat vergelijkbaar is met 360 geladen vrachtwagens. De vestiging in Antwerpen organiseert daarmee haar stockage en haar distributie naar de regionale klanten nog efficiënter én verstevigt hiermee nog verder haar lokale aanwezigheid.

Wil je meer weten over dit nieuws, lees dan zeker het persbericht.

Guy Vansant is als Associate Director Logistics bij Coca-Cola in Antwerpen verantwoordelijk voor het project. Hij werkt al bijna 30 jaar voor de vestiging in Antwerpen en nam ons mee voor een exclusief kijkje achter de schermen van het huidige hoogbouwmagazijn. Kijk je mee?