Op 8 maart  is er wereldwijd aandacht voor de rechten en ontwikkeling van vrouwen, maar dat is iets waar we bij Coca-Cola elke dag bij stil staan. Voor ons is het evenwicht tussen vrouwen en mannen geen leeg concept. Zo willen we tegen 2025, minstens 40% van de managementfuncties door vrouwen laten invullen. Lees er meer over in ons actieplan voor duurzaamheid: ‘Dit is Vooruit’.

Dit jaar staat Internationale Vrouwendag – een dag die vrouwen wereldwijd inspireert en steunt – dan ook in het teken van gendergelijkheid en het feit dat vrouwen en mannen overal gelijkwaardig zijn.

5 miljoen vrouwelijke ondernemers

The Coca-Cola Company onderneemt heel wat initiatieven om vrouwen te ondersteunen bij hun empowerment. Zo vormen wereldwijd 15 medewerksters – waaronder de Belgische Sabine Everaet – The Women’s Leadership Council. Zij stimuleren het bedrijf om vrouwen belangrijkere rollen te geven.

Daarnaast willen we met ons programma ‘5by20’ 5 miljoen vrouwelijke ondernemers ondersteunen door hen toegang te geven tot trainingen, financiële steun, netwerken of mentoren. Eind 2017 hadden we via tal van initiatieven al 2,4 miljoen vrouwen bereikt en dat in 75 landen.

In 2017 bestond bij Coca-Cola European Partners 30% van het management uit vrouwen. Bij Coca-Cola Services was dat 31%.

Pascale Van Damme (Dell EMC BeLux) wint de Wo.Men@Work Award 2018

De Wo.Men@Work Award is aan zijn achtste editie toe, voor de vijfde keer onder de vleugels van Coca-Cola European Partners. Deze award wordt jaarlijks door de organisatie JUMP uitgereikt en bekroont een CEO (m/v) die zich het voorbije jaar het hardst heeft ingezet om gendergelijkheid te promoten. Etienne Gossart, Country Director Belgium-Luxembourg Coca-Cola European Partners: “Coca-Cola is er voor iedereen, dat is één van de intrinsieke waarden van ons merk. En hetzelfde geldt ook voor onze teams waar we een evenwichtige man-vrouwverhouding aanmoedigen. Tegen 2025 streven we ernaar om minstens 40% van de managementfuncties door vrouwen te laten invullen. Daarom ondersteunen we JUMP’s Wo.Men@Work.” Het doel van de samenwerking met JUMP is om het engagement – het streven naar een evenwichtige gendermix – van bedrijfsleiders zichtbaar te maken.

Op donderdag 8 maart 2018 werd de Wo.Men@Work Award uitgereikt. 

Pascale Van Damme, Managing Director van Dell EMC BeLux, haalde het van de twee andere genomineerden, Laura Ahto (Bank of New York Mellon) en Daniël De Clerck (BNP Paribas Fortis). Zij is dus de nieuwe ambassadeur voor professionele gendergelijkheid. De jury van experts prees de authenticiteit, vastberadenheid en het pragmatisme van haar engagement om binnen de IT-sector, op alle hiërarchische niveaus, een gezonde gendermix te bereiken. Zij nam concrete maatregelen om meer vrouwen naar de informaticasector te lokken en de bedrijfscultuur te doen evolueren tot een cultuur waar iedereen zich thuis voelt.

Meer informatie over JUMP en de Wo.Men@Work Award kan je via de volgende website terugvinden www.jump.eu.com.