Werkt bij Coca-Cola European Partners sinds?

2011

Wat houdt je job in?

Als Shopper Activation Manager bij CCEP ben ik verantwoordelijk voor de niet prijsgerelateerde  promotieaanbiedingen die gelinkt zijn aan  thema’s campagnes zoals de wereldbeker voetbal, de zomercampagne of Halloween, . Concreet betekent dit dat ik insta voor de ontwikkeling van al het materiaal dat je ziet in de winkels zoals premies, gadgets of wedstrijdmateriaal (Point of Sales materiaal of POS zoals we dat in vakjargon noemen). Zo lieten we voor de wereldweker voetbalgoals, pruiken en sjaals maken. Bij aankoop van twee mini packs Coca-Cola kregen consumenten een pruik. Daarnaast ontwikkelen we ook telkens specifieke displays om goed zichtbaar te zijn in de winkel.

Leukste aspect aan de job?

Het leukste aan mijn job is dat ik een project van A tot Z mag leiden. Dat een idee ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt in de winkels geeft mij een ontzettend goed gevoel. Zo ben ik enorm trots op een van mijn eerste projecten die ik heb kunnen realiseren. Voor de kerstcampagne voorzien we altijd POS-materiaal (gadgets, wedstrijdmateriaal, premies, enz.) voor de grotere winkels. Ik vond het belangrijk om ook de kerstsfeer naar de kleinere winkels te brengen en dus kwam ik op het idee om een soort van kerstboom te maken waarin we (via schappen) 1,5 liter flessen Coca-Cola konden zetten. Dat was een heuse uitdaging want zo’n 1,5 liter fles weegt behoorlijk veel. Bovendien was het niet eenvoudig om anderen te overtuigen van mijn idee. Ik moest mijn plan duidelijk voorstellen en verdedigen. Al maakt dat mijn job net heel boeiend.

Daarnaast vind ik het contact met verschillende type mensen ook heel leuk. Zo heb ik contact met de marketeers van Coca-Cola Services, mensen die instaan voor de winkels, de key account managers, creatieve agentschappen en Adare (externe partner die instaat voor de materialen).

Geleerde vaardigheden?

Toen ik bij Coca-Cola European Partners begon te werken, sprak ik geen Nederlands. Ik heb zes maanden als merchandising coördinator in Vlaanderen gewerkt en Nederlands leren spreken. In mijn huidige job heb ik geleerd om zelfstandig te werken en met verschillende mensen samen te werken. Dat vraagt wel een stevige dosis assertiviteit. Daarnaast heb ik ook geleerd om een project van A tot Z in goede banen te leiden en om zo snel mogelijk naar oplossingen te zoeken.

Nieuwsgierig naar de job van… ?

Ik zou wel graag eens een dagje willen meelopen met een brand manager om te begrijpen hoe zij hun plannen opmaken.