Een fitness met uitgebreide toestellen, sportcoaches met gepersonaliseerde sportprogramma’s op de middag of ’s avonds; en fruit op het werk: zo stimuleert Coca-Cola haar werknemers om meer te bewegen en een actieve levensstijl aan te nemen. Want een gezonde geest in een gezond lichaam, dat rendeert: medewerkers voelen zich niet alleen fitter, sporten versterkt ook de teamgeest en verhoogt de productiviteit op het werk. “Als je meer beweegt, voel je je beter”, vertelt coach Mikael van Aquarius Fitness.

Belgen onderschatten de gevolgen van hun levensstijl, zo blijkt uit de resultaten van het Nationaal Gezondheidsonderzoek van Delta Lloyd Life. Een ongezond eetpatroon, een gebrek aan lichaamsbeweging en stress zorgen samen voor een van de grootste pijnpunten bij Belgische werknemers: overgewicht. Maar liefst 48% van de Belgische werknemers kampt ermee. Daarnaast heeft slechts 60% voldoende energie om productief te zijn tijdens het laatste deel van de werkdag, heeft 43% regelmatig last van rug- en nekpijn tijdens de werkdag, heeft 42% honger tussen de maaltijden en heeft 40% het gevoel nooit klaar te zijn.

Gezonde werknemers

Bedrijven hebben baat bij gezonde werknemers. Werknemers worden er gelukkiger door en de gezondheidszorg daalt. “Bedrijven die investeren in een beleid dat een gezonde levensstijl stimuleert, creëren niet alleen werkbaar werk maar ook een gezondere samenleving”, zegt professor Lieven Annemans, Hoogleraar gezondheidseconomie aan de UGent en specialist in gezondheidsbevordering in datzelfde rapport van Delta Lloyd Life.

Tomas Cassiman, HR Manager WEBU bij Coca-Cola bevestigt dit. “Het is belangrijk dat onze mensen een gezonde levenstijl kunnen aanhouden zowel wat betreft voeding  - denk daarbij aan gezonde alternatieven in de kantine en de beschikbaarheid van fruit als tussendoortje - als beweging.  Onze werknemers sporten niet enkel voor hun eigen gezondheid, maar worden ook uitgedaagd om te zweten voor het goede doel. Zo kunnen ze zich bijvoorbeeld inschrijven voor de 20 km van Brussel op zondag 28 mei 2017 en lopen voor Vredeseilanden. Met al die gesponsorde kilometers steunen we boeren in Afrika, Azië en Latijns-Amerika."

Sportcoaches op het werk

Bij Coca-Cola krijgen werknemers de kans om deel te nemen aan verschillende sportactiviteiten in de Aquarius Fitness. Onze drie coaches Mikael, Yannick en Jean-Bruno begeleiden werknemers naar een gezonde levensstijl door wekelijks groepslessen te organiseren. Dat gaat van spinning, pilates, body combat, total body workout tot cross training en fatburning. Bovendien kan elke werknemer bij hen om persoonlijk advies vragen. Daarnaast kunnen werknemers ook gebruikmaken van enerzijds cardio fitnesstoestellen zoals de step, loopband, fiets en roeimachine en anderzijds krachttoestellen om het boven- en onderlichaam te trainen.

Onze coaches van Aquarius Fitness

De Aquarius fitness beschikt over alle nodige faciliteiten om een sportsessie zo aangenaam mogelijk te maken. Zo zijn er omkleedkamers, afzonderlijke douches, toiletten en lockers aanwezig en kan elke werknemer na een intense sportsessie zijn energiereserves terug aanvullen met een ijskoude Aquarius of Chaudfontaine water.

Groepslessen in de Aquarius Fitness bij Coca-Cola
Cardiotoestellen in de Aquarius Fitness bij Coca-Cola

8 tips om je voor te bereiden op een loopwedstrijd

Nog op zoek naar tips om je voor te bereiden op een marathon, trail of andere loopwedstrijd? Onze coaches Mikael, Yannick en Jean-Bruno geven je alvast enkele sportieve tips mee!

  • Loop 3 keer per week
  • Overdrijf niet. De bedoeling van een training is om telkens progressie te maken, niet om je lichaam te overbelasten
  • Loop de 3e keer minstens 1 tot 1,5 uur om je weerstand te verbeteren
  • Werk met intervals (kort, maar snel lopen in bossen/heuvels)
  • Drink veel water (niet in één keer, maar in kleine slokjes)
  • Drink de dag vóór een wedstrijd minstens 2,5 liter water om je cellen te hydrateren en je spieren zuurstof te geven
  • Vermijd alcohol
  • Rust voldoende

8 tips voor het hardlopen