Na vier jaar aanwezigheid op de Belgische markt komt FÏNLEY opnieuw verrassend uit de hoek met een nieuwe look en heel wat innovaties. De fijne bubbels met een mix van verrassende smaken vind je voortaan ook met Citrus-Granaatappel en Ananas-Komkommer-Munt. Daarnaast lanceert het merk vier premium mixers. De ontwikkeling van de nieuwe drankjes is op en top Belgisch, vertelt Lien Hendrickx van het R&D Center in Anderlecht.

FÏNLEY pakt dit voorjaar uit met twee nieuwe eigenwijze smaken. Citrus-Granaatappel en Ananas-Komkommer-Munt zijn de twee nieuwkomers in het gamma met caloriearme frisdranken voor volwassenen. De twee smaken bouwen verder op de succesformule van het merk: verrassende smaakcombinaties. De mix van natuurlijke verfijnde aroma’s zijn caloriearm (≤ 20 kcal per 100 ml), enkel gezoet met suiker en zoetstoffen van natuurlijke oorsprong (stevia-extract), houden telkens het midden tussen zoet en bitter en bevatten geen bewaarmiddelen. 

Trendy smaken

“Consumenten zijn op zoek naar trendy en complexe smaken die lekker zijn en toch minder suiker bevatten”, zegt Lien Hendrickx, Product Developer Sparkling Beverages in Anderlecht die de nieuwe smaken mee heeft ontwikkeld. De cijfers geven FÏNLEY alvast gelijk, want de vraag naar caloriearme frisdranken met complexere smaakpatronen blijft stijgen. De verkoop groeit zowel in volume (+3%) als in waarde (+5%) aan (bron: Nielsen MAT Jan 2018). Vandaag kennen 7 op de 10 Belgen (bron intern consumentenonderzoek) het merk dat pas in 2014 werd gelanceerd en dat de afgelopen jaren de markt van de volwassen frisdranken heeft vormgegeven.

Made in Belgium

De twee nieuwe FÏNLEY-smaken zijn van Belgische makelij. Het R&D-team in Anderlecht tekende voor de nieuwe varianten. Het bouwt met Ananas-Komkommer-Munt en Citrus-Granaatappel verder op de positieve reacties die het kreeg bij de lancering van smaken als Grapefruit-Orange en Lemon-Elderflower. “Citrus (sinaasappel, limoen, citroen) is inherent aanwezig in veel van onze dranken en zorgt voor verfrissing, maar ook voor herkenbaarheid bij de consument”, zegt Lien Hendrickx. “Het is bovendien zeer complementair qua smaak met de granaatappel, die meer en meer bekendheid geniet.”

Ook vier premium mixers

Samen met de lancering van de twee nieuwe smaken, investeert FÏNLEY volop in mixing met een eigen assortiment premium mixers. Deze premium mixers omvatten twee populaire en toegankelijke smaken, Tonic Water en Ginger Ale, en twee eigenzinnige varianten, Sea Salt Lemon en Muscovado Twist. 

FÏNLEY premium mixers

“Voor deze premium mixers hebben we samengewerkt met verschillende bartenders om een ideale drank te ontwikkelen die zich perfect leent tot het mixen met bepaalde alcoholische dranken zoals gin”, zegt Lien Hendrickx. “Door de complexiteit en innovatieve mix van smaken ondersteunen de mixers de alcohol perfect, zonder ‘overpowering’ te zijn.” 

FÏNLEY Ginger Ale Premium Mixer