Op 8 mei 1886 creëerde dr. John Pemberton de originele formule van Coca-Cola. Happy 132ste Birthday dus! Maar is het zo’n toeval dat het drankje net dan werd uitgevonden? Niet echt hoor. Het einde van de jaren 1800 stond immers bol van de uitvindingen die ons leven ook vandaag nog beter maken.

Laten we beginnen in het jaar dat dr. John Pemberton de basis voor een wereldwijd merk legde. In datzelfde jaar vond Josephine Cochrane ook de vaatwasser uit! En het was het jaar dat voor het eerst een motorvoertuig met vier wielen gebouwd werd. Een auto dus.

In de jaren ervoor hadden we ook al de komst van de telefoon en van de stofzuiger gezien. En vond Alexander Graham Bell de – weliswaar nogal rudimentaire – metaaldetector uit. Die Bell was samen met Thomas Edison trouwens een ‘krak’ in het deponeren van patenten. Edison was op een bepaald moment recordhouder met maar liefst 1400 patenten.

Ook tussen 1886 en 1900 waren het hoogdagen voor uitvinders. De auto werd verder op punt gezet, met de dieselmotor bijvoorbeeld. En de roltrap en de rubberen zool zagen het licht. We bevinden ons dus in mooi gezelschap…

132-birthday-coca-cola.png