Het is de realiteit! De helft van de Belgische werknemers moet werken zonder natuurlijk daglicht. Nochtans kan een gebrek eraan een mogelijke bron zijn van stress en ongenoegen op het werk.

Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat de mens zich aangetrokken voelt tot de natuur en dat deze ons tot rust kan brengen, ook op de werkvloer. Bovendien maakt het ons niet enkel productiever, maar ook actiever.

Natuur heeft nog meer positieve en kalmerende effecten op de mens. Zo kan het bijvoorbeeld bijdragen aan het herstel van stress en zet het aan tot sociaal contact en meer beweging.

Een simpele « waterhoek» bijvoorbeeld, met alle voordelen van natuurlijk mineraalwater, laat uw werknemers makkelijk samenkomen om een gezonde en gezamenlijke pauze te nemen. Nog een pluspunt voor het welzijn op het werk.

Door meer planten en natuurlijk licht naar de werkvloer te halen, ervaren werknemers ook alle voordelen van de natuur. Het verbetert niet alleen hun welzijn, tevredenheid, motivatie en creativiteit, maar zorgt er ook voor dat ze productiever zijn.

Een geslaagd concept

Een studie, uitgevoerd in 2015 bij ongeveer 7600 werknemers in 16 landen, onderzocht de relatie tussen het psychologisch welzijn, de werkomgeving en de verwachtingen van het personeel. De onderzoekers onderzochten de impact van de aanwezigheid van natuur op een werkplek. Ze stelden ze vast dat zelfs de kleinste natuurlijke veranderingen een reële impact hadden. Zo bleek het welzijn van de werknemers die met de natuur in contact kwamen (bijvoorbeeld met een uitzicht op eens bos) 15% hoger te liggen, net als hun productiviteit (6% hoger) en hun creativiteit (15% hoger).

De werktevredenheid stijgt met 40% wanneer er « natuur » aanwezig is op kantoor. Uit een andere studie, uitgevoerd in 2014 door de Universiteit van Cardiff in Wales, bleek ook dat werknemers gelukkiger en productiever zijn wanneer er planten aanwezig zijn op de werkvloer.

Grote internationale bedrijven zoals Google, Pixar, Facebook en AirBnb pikten dit concept al op en hebben een heel nieuw soort werkvloer gecreëerd. Gaande van een eenvoudig uitzicht op een bos tot een volledig heringerichte werkplek.

Door het water van Chaudfontaine aan uw werknemers aan te bieden, krijgen ze terug meer voeling met de natuur. Het natuurlijke mineraalwater van Chaudfontaine, uit een bron aan de voet van de Belgische Ardennen, is dan ook uniek. Dankzij een bijzondere samenloop van geologische omstandigheden daalt het water tot 1.600 m diepte en wordt het 60 jaar door de natuur zelf gefilterd.

Dank je wel natuur!

 

Bronnen

https://www.blog-emploi.com/green-attitude-travail/

http://www.voirvert.ca/nouvelles/dossiers/avancee-biophilique