Duurzaamheid staat centraal bij al wat we doen, of het nu om energie gaat, onze grondstoffen of packaging en onze dranken. We ondersteunen hierbij heel wat initiatieven of zetten ze zelf op. Onlangs lanceerden we onze nieuwe duurzaamheidsplan ‘Dit is vooruit’.

Voor het nieuwe duurzaamheidsplan ‘Dit is Vooruit’ sloegen The Coca-Cola Company in West-Europa en Coca-Cola European Partners de handen in elkaar. Het plan focust op drie prioriteiten waarin we de leiding willen nemen.

1. Actie op dranken

We zullen een bedrijf met een drankje voor elk moment zijn, dat consumenten een nog grotere keuze biedt aan dranken met minder suiker. Vandaag komt 48% van onze verkoop in België en Luxemburg van dranken met minder of geen calorieën.

2. Actie op verpakking

We gaan tegen 2025 100% van onze verpakkingen inzamelen zodat ze niet eindigen als zwerfvuil of in de oceaan. In België zijn onze verpakkingen in glas, PET of drankkarton vandaag voor 100% recycleerbaar.

3. Actie op de samenleving

We zullen onze bijdrage aan de samenleving vergroten met meer vrijwilligerswerk van onze medewerkers en via de steun aan lokale projecten.

De ophaling en recyclage gebeurt trouwens door FostPlus. Wij stonden mee aan de wieg van deze specialist. Woordvoerder Fatima Boudjaoui legt uit hoe belangrijk recyclage is en hoe het in zijn werk gaat.