Om onze dranken te verpakken, maken we gebruik van verschillende soorten verpakkingen, waaronder blik, glas en PET. Maar waaruit bestaan die materialen precies en hoe zorgen we ervoor dat ze na het gebruik een nieuw leven krijgen?

De materialen waarmee we onze dranken verpakken, openen stuk voor stuk perspectieven om ze meermaals te hergebruiken. We geloven dat het gebruik van gerecycleerde materialen cruciaal is voor een circulaire economie en we stellen dan ook alles in het werk om het gebruik ervan in onze verpakkingen te vergroten.  

Kunststof of PET

Onze verpakkingen in kunststof heten ook wel PET of voluit polyethyleen-tereftalaat. Het grote voordeel van PET is dat het volledig recycleerbaar is. We blazen onze petflessen in onze productievestigingen en zorgen ervoor dat ze gemiddeld voor 25% uit gerecycleerd PET (rPET) bestaan.

De selectieve ophaling van PMD (plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons) maakt het mogelijk om PET te recycleren. België is Europees koploper op het vlak van recyclage. Zowat 86% van onze huishoudelijke verpakkingen wordt vandaag gerecycleerd. FostPlus zorgt voor de selectieve inzameling van onze drankverpakkingen. Na behandeling in de recyclagebedrijven worden deze flessen grondstof voor nieuwe verpakkingen. PET recycleren is dus niet enkel milieuvriendelijk, maar laat ons ook toe om te besparen op grondstoffen.

We blazen onze petflessen in onze productievestigingen en zorgen ervoordat ze gemiddeld voor 25% uit gerecycleerd PET (rPET) bestaan.

Glazen flesjes

De glazen flesjes van Coca-Cola die je in de horeca vindt, hebben heel veel levens. Gemiddeld hergebruiken we deze flesjes wel vijftien tot vijfentwintig keer. Onze glazen flessen bevatten gemiddeld 36% gerecycleerd glas. De leveranciers van de glazen flessen in Chaudfontaine zijn Vetropack (250ml en 750ml) en Ardagh (500ml en 1000ml). Na het inzamelen van de flesjes volgt net als bij PET een schoonmaak en behandeling, waarna ze aan een volgende leven kunnen beginnen. In tegenstelling tot de petflessen zorgen we in onze productievestiging zelf voor de reiniging van de glazen flesjes.

Aluminium en staal worden blik

De-vele-levens-van-een-glazen-body.jpg
De blikjes Coca-Cola zijn lichtgewicht stalen blikjes met een aluminium bovenkant. Onze proefverpakkingen van 15cl bestaan zelfs helemaal uit aluminium, net als onze aluminium flesjes van 250 ml. Net als de petflessen en glazen flessen zijn onze blikken 100% recycleerbaar. In 2016 bevatten onze aluminium en stalen blikken gemiddeld 36% gerecycleerd materiaal.