Mangoboeren in Oeganda en Kenia hebben het niet gemakkelijk. Een tegenvallende oogst of lage verkoopprijzen kunnen ervoor zorgen dat ze in armoede terechtkomen. Project Nurture helpt deze boeren om hun inkomsten én levenskwaliteit te verhogen.

Project Nurture is een initiatief van non-profit organisatie TechnoServe. Met de steun van de Bill & Melinda Gates Foundation en Coca-Cola helpt het boeren om hun productiviteit te verhogen, samenwerkingen aan te gaan en nieuwe markten zoals export te ontdekken. Heel wat van de mangoboeren produceerden immers enkel voor lokale consumptie. Doelstelling van het project: het inkomen van 50.000 mango- en passievruchtboeren in Oeganda en Kenia verdubbelen.

+142%

Die ambitie werd intussen waargemaakt. Dankzij nieuwe landbouwtechnieken en tal van andere initiatieven zijn de inkomsten van de deelnemende boeren in vijf jaar tijd gevoelig gestegen. Gemiddeld zijn ze meer dan verdubbeld (+142%).


Lokale mango’s in Minute Maid

Project Nurture krijgt de steuen van weldoeners als de Bill & Melinda Gates Foundation. Coca-Cola steunt het project eveneens, maar werkt ook graag samen met lokale mangoboeren. Via twee gecertifieerde Afrikaanse fruitverwerkers is Minute Maid Mango Nectar intussen het eerste product in Kenia dat gemaakt wordt met het sap van lokaal gekweekte mango’s.  

Lees meer over Project Nurture