Wie Coca-Cola in België en Luxemburg zegt, zegt heel wat in een keer: drie bottelarijen, zes distributiecentra, het tweede grootste R&D-center van de wereld en een belangrijke West-Europese hub. Maar ook twee bedrijven die samen de vlag van Coca-Cola dragen. We stellen u voor aan Coca-Cola Services en Coca-Cola European Partners.

Wie?
The Coca-Cola Company is wereldwijd actief in de sector van de niet-alcoholische dranken. Coca-Cola Services (CCS) maakt voor België en Luxemburg deel uit van The Coca-Cola Company.

Wat?
The Coca-Cola Company en haar filialen zijn eigenaar van de merken, verzorgen de consumentenmarketing en verkopen de basisconcentraten aan de bottelaars.

Waar en met hoeveel?
In totaal werken 217 mensen (eind 2016) voor Coca-Cola Services. In Anderlecht staat het Belgische hoofdkwartier dat ook het tweede grootste Coca-Cola innovatiecentrum wereldwijd herbergt. Het centrum werkt aan nieuwe producten, verpakkingen, kwaliteitssystemen en koelapparatuur. Anderlecht is ook de uitvalbasis voor heel wat West-Europese teams.

Coca-Cola European Partners

Wie?
Coca-Cola European Partners in Belgium en Luxemburg zijn dochtermaatschappijen van Coca-Cola European Partners plc. (CCEP) Dit is wereldwijd de grootste bottelaar van de producten van The Coca-Cola Company. 24.500 medewerkers produceren, verkopen en verdelen in 13 landen 's werelds favoriete drankmerken voor meer dan 300 miljoen consumenten.

Wat?
Coca-Cola European Partners in België en Luxemburg produceert, verdeelt en verkoopt onze dranken via verschillende kanalen.

Waar en hoeveel?
Coca-Cola is ruim 90 jaar actief in België en Luxemburg en investeert continu in een lokale productie,  distributie en verkoop. Naast drie Belgische productievestigingen in Gent, Antwerpen en Chaudfontaine, telt Coca-Cola European Partners in België en Luxemburg zes distributiecentra (in Gent, Antwerpen, Hasselt, Heppignies, Chaudfontaine en Howald (Lu)), een hoofdkantoor in Anderlecht en een technisch servicecenter voor koeltoestellen in Londerzeel. Eind 2016 werkten 2.179 medewerkers in België en Luxemburg bij Coca-Cola European Partners, verspreid over acht locaties.

Onze kerncijfers

In 2016 verkocht Coca-Cola in België 828 miljoen liter drankjes en dronken consumenten in België en Luxemburg 10,5 miljoen consumpties per dag. Goed voor gemiddeld één drankje uit ons breed portfolio – water, frisdrank, fruitsap, energiedrank, ijsthee, koffie – per Belg per dag. 70% van deze dranken wordt geproduceerd in onze Belgische productievestigingen.

Onze producten

The Coca-Cola Company is wereldwijd actief in de sector van de niet-alcoholische dranken. De 8,8 miljoen hectoliter in 2016 realiseerden we via de verkoop van frisdranken, waters, fruitsappen, sportdranken, energiedranken, ijsthees, koffies, melkdranken en warme dranken.

In België en Luxemburg biedt The Coca-Cola Company 14 merken aan verschillende caloriegehaltes en in uiteenlopende verpakkingsgroottes.  Coca-Cola European Partners verdeelt 5 extra merken. Dit maakt het totaal op 19 merken. 

“Coca-Cola”, “Coca-Cola life”, “Coca-Cola zero sugar”, “Coca-Cola light” en de fles “Coca-Cola Contour”, maar ook “Fanta”, “Sprite”, “Minute Maid”, “FÏNLEY” , “ Aquarius” , “Nordic Mist”, “Hawai”, “Poms”,  “CHAQWA” en "Fuze Tea" zijn gedeponeerde merken van The Coca-Cola Company. ©”Honest” is een gedeponeerd merk van Honest Tea, Inc. ”Chaudfontaine” is een gedeponeerd merk van de MMJ. “Appletiser®” is een gedeponeerd merk van European Refreshments. ©Fuze Tea is een gedeponeerd merk van DP Berverages.


1. Rosport en Viva zijn gedeponeerde merken van Sources Rosport S.A. Rosport Pom’s is een merk onder licentie van Sources Ros port S.A.Deze merken worden door Coca-Cola European Partners in Luxemburg verdeeld en verkocht.
2. In België en Luxemburg verdeelt en verkoopt Coca-Cola European Partners Monster en Nalu in opdracht van Monster Beverage Company, deeigenaar van het merk. Nalu, Monster Energy en het Monster Energy-logo zijn gedeponeerde merken van Monster Beverage Company.
3. In België en Luxemburg verzorgt Coca-Cola Enterprises de marketing, distributie en verkoop van Capri-Sun en Appletiser. Capri-Sun is een gedeponeerd merk van Capri-Sun AG, Zug, Switzerland. Appletiser is een gedeponeerd merk van South African Breweries (SAB).

 Coca-Cola in België en Luxemburg in cijfers

  • Dagelijks 10,5 miljoen consumpties.
  • 828 miljoen liter dranken verkocht in 2016.
  • 70% van de dranken die we in België en Luxemburg verkopen, wordt geproduceerd in onze Belgische productievestigingen.
  • Verder vind je ons in vestigingen in Anderlecht, Londerzeel, Hasselt, Heppignies en Luxemburg.
  • In totaal werken in België en Luxemburg 2.179 mensen voor Coca-Cola European Partners, terwijl Coca-Cola Services 217 medewerkers telt (cijfers 2015).
  • 74,4 miljoen euro (72,5 miljoen euro door CCEP, 1,9 miljoen eruo door CCS in pilot plant) investeerden we van 2014 tot 2016 in onze vestigingen in België en Luxemburg.
  • 98% van onze aankopen doen we op Europees niveau, waarvan 56% in België en Luxemburg.

coca-cola-in-belgie-en-luxemburg-een-merk-meerdere-bedrijven-infographic.jpg