Coca-Cola European Partners (CCEP) is uitgeroepen tot een van de meest duurzame bedrijven ter wereld. De lijst werd aangekondigd tijdens het ‘World Economic Forum’ in Davos. We behaalden de 48e plaats in de ranking van 2017 van de 100 meest duurzame bedrijven ter wereld. We zijn erg trots op deze prestatie. Het is een weerspiegeling van het harde werk dat geleverd werd om duurzaamheid een plaats te geven in het hart van ons nieuwe bedrijf.

 

 

De 2017 Global 100 Index of the Most Sustainable Corporations in the World wordt gepubliceerd door Corporate Knights, een Canadees onderzoeksbureau dat duurzaamheidsratings toekent aan bedrijven die sterke, duurzame prestaties leveren op een aantal specifieke domeinen zoals CO2, water en afval, supply chain, innovatie, veiligheid en personeelsverloop. 

 

 

Het is de eerste keer dat CCEP is opgenomen in de index. We werden geselecteerd uit meer dan 4.900 beursgenoteerde ondernemingen en zijn, samen met Diageo op plaats 64, één van de twee drankenbedrijven in de Global 100 Index. Andere bedrijven in de 2017 Global Index zijn Siemens AG (op 1), Marks & Spencer (op 32) en L’Oréal (op 38). De volledige Global 100 Index kan je hier bekijken.

 

 

We hopen onze ranking in de komende jaren nog te kunnen verbeteren door te blijven inzetten op welzijn, energie en klimaat, waterbeheer, duurzame verpakkingen en landbouw. We weten dat samenwerking absoluut essentieel is als we streven naar duurzaam leiderschap, dus we zullen ook in de toekomst focussen op partnerships met onze klanten, leveranciers en stakeholders.