Samen studeren en pauzeren is hip. Vandaag de dag blokken studenten niet meer op kot, maar in bibliotheken en op andere plekken zoals concertzalen, winkels of restaurants. En die trend lijkt zich verder te zetten, want deze week trokken studenten massaal naar de Ghelamco Arena van KAA Gent voor het eerste Blok Festival van Coca-Cola.

Coca-Cola wil met dit Blok Festival studenten de mogelijkheid bieden om geconcentreerd te studeren, in combinatie met sportieve ontspanning èn een verantwoorde blokparty. Want een succesvolle examenperiode: dat is pas echt een garantie op een onvergetelijke zomer. En studenten weten dit initiatief wel te smaken, want de 500 beschikbare plaatsen gingen in minder dan 48 uur de deur uit.

Het eerste Blok Festival van Coca-Cola in de Ghelamco Arena in Gent

Van voetbal tot air-hockey en yoga

“Om de blokdag te beginnen bieden we studenten een gevarieerd ontbijt aan, waarna het eerste studieblok van twee uur volgt. Structuur en planning zijn onontbeerlijk, dat weten ook de coaches van Succedo die mee het programma opstelden en 5 dagen ter plaatse zijn voor professioneel studieadvies. Maar we zorgen uiteraard ook voor toffe ontspanning: zo worden er diverse yoga-sessies, outdoor volleybal, pingpong, airhockey en natuurlijk ook voetbal voorzien. Vervolgens is er opnieuw een studieblok van twee uur met aansluitend een gebalanceerde lunch. In de namiddag vindt een soorgelijk programma plaats. De studiedagen wordenafgesloten met een krachtige blokparty met deejay USX of een lachsessie met de Belgische Improvisatie Liga (BIL).

Yoga tijdens Blok Festival in Ghelamco Arena in Gent

Ping-pong tijdens Blok Festival in Ghelamco Arena in Gent

Nieuwe studieplekken

Dat de plaatsen in een mum van tijd uitverkocht waren, is niet verwonderlijk, want uit onze online enquête bij 800 Vlaamse studenten blijkt dat slechts 1 op de 5 nog op kot blokt. Bijna de helft zoekt de familiale sfeer op om rustig te blokken en anderen trekken naar de bibliotheek of het park.

Blokken in de Ghelamco Arena in Gent