Een hele zomer lang kan je je droomvakantie winnen dankzij Coca-Cola. Elke week geven we zowel een internationale als een Europese reis weg en ook festivalpaketten. Ontdek alvast een aantal leuke en bijzondere verhalen van enkele winnaars.

“Miami – zo veel meer dan zon en zee”

Charlotte Matthys

Charlotte Matthys in Miami

De stad Miami is een échte droombestemming. Hoewel veel mensen voor het strand, de zon en de zee komen, hebben mijn vriend en ik nog zo veel andere mooie dingen ontdekt.

De stranden in Miami zijn parelwit en de zee is helderblauw. Het was fantastisch toen we de zee in gingen en de vissen langs onze voeten zwommen. Naast het zalig relaxen en luieren op het strand hebben we ook nog heel wat andere activiteiten gedaan. Zo zijn we met onze huurwagen richting Key West, het meest zuidelijke puntje van de Verenigde Staten, gereden. Daar hebben we met een catamaran gevaren en zijn we gaan snorkelen in een prachtig koraalrif. Het was ook daar dat we voor het eerst in ons leven dolfijnen konden spotten in hun natuurlijke habitat. Dat je dolfijnen plotseling naast je boot ziet zwemmen heeft iets wonderlijk. Voor ons was dat een onvergetelijke ervaring!

We hebben Miami ook vanuit de lucht kunnen bewonderen tijdens een helikoptervlucht. Bijzonder waren de witte haaien die we toen in de Atlantische Oceaan gezien hebben. Veel mensen weten niet dat die haaien daar zwemmen. Gelukkig zijn ze niet gevaarlijk (lacht). We hebben ook een leuke dagtrip gemaakt naar Everglades National Park, een groot moerasgebied in Florida met prachtige flora en fauna en indrukwekkende alligators.

Charlotte Matthys in Miami

And last but not least, die verfrissende Coca-Cola’s smaakten telkens ongelofelijk lekker in dat warme weer. Als diabetespatiënte ben ik heel dankbaar dat er een suikervrije Coca-Cola bestaat en dat ik nu zonder zorgen kan genieten van mijn Coca-Cola.

Charlotte Matthys en haar vriend in Miami

Helikoptervlucht boven Miami

“Bali – Een tropisch paradijs met een rijke Balinese cultuur”

Steven De Smet

Steven De Smet met zijn vrouw in Bali

Bali is een perfecte mix van zon, zee, strand en cultuur. Mijn vrouw en ik hebben een week lang genoten van heerlijk Aziatisch eten, mooie zandstranden en bijzondere lokale tradities. 

Onze uitstapjes gingen van tempels en kleine dorpjes bezoeken tot fietsen tussen de rijstvelden en een traditionele dansvoorstelling bijwonen. De bevolking van Bali is heel gastvrij en vriendelijk. Overal werden we met open armen ontvangen. Opvallend is dat het hindoeïsme toch wel sterk aanwezig is in het land. 

Het hoogtepunt van onze reis was het bezoek aan een boerenfamilie. Het is indrukwekkend om te zien dat ze ondanks de weinige middelen die ze hebben toch vrij goed kunnen overleven. We stonden er ook allebei van versteld dat ze een keuken zonder schoorsteen hadden die helemaal zwart zag. Sommige familieleden sliepen zelfs in die keuken. Bijzonder is ook dat families daar hun hele leven lang bij elkaar blijven wonen. Zo beschikt elke familie er over een ommuurd stuk grond waar ze telkens huizen bijbouwen voor de zonen en hun vrouwen en kinderen. De dochters verhuizen dan naar het  stuk grond van de familie van hun man. 

Daarnaast brachten we ook een bezoekje aan de koffieplantage Kopi Loewak, een van de bekendste en duurste koffies ter wereld. Het verhaal luidt dat civetkatten de koffiebesjes opeten en hun uitwerpselen vervolgens gebruikt worden om de koffieboon een bijzondere smaak te geven. Daarna worden de bonen gewassen, geroosterd en gemalen. 

Het eten was er heel gevarieerd en lekker. In de lokale restaurantjes, uitgebaat  door vissers, hebben we heerlijke verse vis gegeten, maar ook in het hotel was het eten lekker en uitgebreid. Vooral het Aziatische ontbijt met rijst en noedelsoepen kon ons enorm bekoren.

Een paradijs waar we nu al met heimwee naar terugkijken!

Steven De Smet met zijn vrouw in Bali