De prijs van beste heftruckchauffeur van België gaat dit jaar opnieuw naar Rocky Van Den Eeckhoudt, heftruckchauffeur van Coca-Cola Wilrijk. Hij werd bij zijn eerste deelname in 2015 ook al meteen de winnaar. “Het is een immense voldoening om hier opnieuw de beste te zijn”, vertelt Rocky. 

Op zaterdag 2 juni 2018 organiseerde Motrac Handling & Cleaning voor de negende keer de ‘Belgian LindeCup’ in zijn hallen te Antwerpen. Een kleine 50 deelnemers uit 32 deelnemende bedrijven demonstreerden hun kennis en vaardigheden met de heftruck- en reachtruckmodellen van Linde. Een theorieronde, twee praktische voorronden en een ultiem finaleparcours zorgden voor spanning en spektakel!

Rocky Van Den Eeckhoudt, heftruckchauffeur van Coca-Cola Wilrijk, veroverde opnieuw de Belgian Lindecup 2018. Hij zal België vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in Aschaffenburg (Duitsland) van 20 tot en met 22 september. “Ik ben enorm gepassioneerd als heftruckrijder, en het is een immense voldoening om hier opnieuw de beste te zijn. Ik was er vooraf op gebrand om terug in de top 3 te figureren zodat ik in september terug naar het WK kan in Duitsland om ons land te vertegenwoordigen. De sfeer onder de concullega’s en de publieke respons is daar overweldigend. En het event wordt daar door verschillende TV-stations gecoverd.”

De cruciale rol van heftruckchauffeur

In een typisch distributie-georiënteerd land als België en in de productievestigingen van Coca-Cola speelt de heftruckchauffeur een cruciale rol in een logistieke keten waar snelheid, efficiëntie en veiligheid de sleutelwoorden zijn. Ongeveer 10% van alle arbeidsongevallen met blijvende invaliditeit zijn het gevolg van een gebrek aan opleiding of technische gebreken van de truck. Daarom worden naast veiligheid en technische kennis ook nauwkeurigheid en snelheid getest. De elektrische trucks en reachtrucks van Linde zijn perfect geschikt voor deze wedstrijd omdat hun ergonomisch ontwerp, gericht is op maximale efficiëntie en bedieningsgemak. Bovendien zijn vorkliften speciaal ontworpen voor frequent en intensief gebruik zodat fouten en ongevallen tot een minimum worden beperkt.