Coca-Cola en beroemde pleinen overal ter wereld: het is een match made in heaven. Niet alleen vind je ons terug op het De Brouckèreplein in Brussel, ook op Times Square en Piccadilly Square kan je niet naast ons reclamebord kijken. Zin in een wereldreis?

1.       De Brouckèreplein, Brussel, België

Al sinds de jaren 50 kijkt dit reclamebord fier uit over het De Brouckèreplein. Sinds een paar jaar met LED-verlichting, waardoor het minder energie verbruikt. Afgelopen zomer kon de aandachtige wandelaar er een boodschap voor onze Rode Duivels terugvinden.

Credits foto : Anita Stein

Lees meer in het artikel “Coca-Cola trakteert alle Belgen* & moedigt Rode Duivels aan”

2.       Time Square, New York, Verenigde Staten

Zonder twijfel het neusje van de zalm. Sinds 1920 staat er al een paneel op Time Square, maar sinds vorig jaar is het ‘high tech’. Het eerste robotic 3D billboard bevat 1.715 bewegende en 245 statische led-kubussen die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Zo krijg je prachtige vormen en 3D. Het paneel draait 24 uur per dag en heeft een playlist die aangepast is aan verschillende doelgroepen en momenten van de dag.

Kijk zelf maar:

3.       Piccadilly Square, Londen, Verenigd Koninkrijk

Since 1955. Dit bord is haast zo bekend als zijn New Yorkse broertje. Geregeld brengen we er speciale boodschappen op, onlangs nog naar aanleiding van ons 50-jarig partnership met Special Olympics. Maar ook om de Gay Pride 2018 te vieren werd de Coca-Cola zero sugar advertentie met Mr. Hadley getoond.

Celebrating Pride!

Lees meer over het Piccadilly sign van Coca-Cola

4.       Punto Obelisco, Buenos Aires, Argentinië

Op de belangrijkste verkeersader van Buenos Aires staat dit unieke bord. Het heeft een paneel in de twee straten die eraan grenzen. Het staat er al meer dan 50 jaar, maar sinds kort ook met LED-verlichting. Don’t cry for me Argentina…

5.       Kings Cross, Sydney, Australië

Ook Down Under zijn we aanwezig. Meer bepaald met het grootste reclamebord van het Zuidelijk Halfrond, op Kings Cross in Sydney.

6.       Leipziger Strasse, Berlijn, Duitsland

Ok, we geven het toe, minder indrukwekkend dan veel van z’n broertjes, maar het bord in Berlijn is wel echt vintage. Het toont hoe de borden in andere landen er jaren geleden uitzagen.