Recepties en feestjes doen aan schuimwijn en aanverwante drankjes denken. Maar voor wie het graag alcoholvrij heeft, is er een prima alternatief. Wist je dat Appletiser op een gelijkaardige manier gemaakt én geserveerd wordt?

Appletiser wordt vaak vergeleken met schuimwijn en daar zijn goede redenen voor. Het wordt immers op een soortgelijke, artisanale manier gemaakt. De makers gebruiken er tot 10 verschillende soorten appels voor, die ze samenvoegen tot een ‘blend’ die natuurlijk telkens gelijkaardig moet smaken. Net zoals schuimwijn…

Elegant drankje

Het merk is intussen meer dan 50 jaar oud en komt uit Zuid-Afrika, meer bepaald uit de Elgin Vallei van de West-Kaap. De naam is een samentrekking van de woorden ‘apple’ en ‘appetiser’. En dat vat het helemaal samen. Appletiser is 100% sap – appel of appel en granaatappel – met toevoeging van fijne bubbels.

Met dit drankje richt Coca-Cola zich tot mensen op zoek naar een niet-alcoholisch alternatief om te klinken op die mooie momenten in het leven. Geen toeval dus dat we het graag in een champagneglas uitschenken. En evenmin toeval dat het tegenwoordig te verkrijgen is in een slank blikje van 25 centiliter of een elegante fles van 75 centiliter.

Tijdens Tournée Minérale ook jouw drankje met bubbels?