Als er nu één dranktrend bovenuit steekt is het wel ‘nolo-alcohol’, ofwel ‘no’ of ‘low’ alcohol. Alcoholvrije cocktails of ook wel mocktails genoemd zijn hipper dan ooit. Ze zijn lekker fris en je kan ervan genieten zoveel je maar wil. Ontdek 4 receptjes voor een heerlijke Fïnley mocktail!

De Fïnley Tonic Water anders bekeken

Fïnley Tonic Water

Ingrediënten:

  • 1 gedroogde dadel
  • Snuifje zout
  • Mespuntje gemalen gedroogde komijn
  • Water
  • Crushed ice
  • Fïnley Premium mixer Tonic Water
  • Verse salie

Bereiding:

  1. Doe 1 gedroogde dadel, een snuifje zout en een mespuntje gemalen gedroogde komijn in een kopje.
  2. Voeg enkele eetlepels water toe.
  3. Stamp alles tot een gladde massa en zeeft door een fijn vergiet.
  4. Vul een glas met crushed ijs, doe er de tonic en dadelsiroop bij (hoeveelheid naar smaak) en werk af met een blaadje verse salie

Fïnley Sea Salt Lemon met een komkommer twist

Fïnley Sea Salt Lemon met een komkommer twist

Ingredienten:

  • 1 komkommer
  • Crushed Ice
  • Klein pepertje
  • Fïnley Premium Mixer Sea Salt Lemo

Bereiding:

  1. Pureer een vierde van een komkommer met een staaf mixer en zeef de stukjes uit het sap.
  2. Vul een glas tot aan de rand met crushed ice.
  3. Giet ongeveer 3/4 van het flesje Fïnley Sea Salt Lemon Tonic in het glas.
  4. Giet voorzichtig langs de zijkant van het ijs 20ml komkommersap zodanig dat er een groen laagje op de mocktail komt.
  5. Werk af met een klein pepertje voor een extra kick.

Op basis van Fïnley Muscovado Twist

Fïnley Muscovado

Ingredienten:

  • 2 limoenen
  • 50 ml water
  • Fïnley Premium Mixer Muscovado Twis

Bereiding:

  1. Meng het sap van 2 limoenen met 50 ml water.
  2. Doe het mengsel in een ondiepe schaal en plaats in de vriezer.
  3. Schraap elke 30 minuten met een vork het bovenste laagje van het ijs.
  4. Herhaal tot je de structuur van een granita bekomt.
  5. Vul het glas met de granita en schenk er de Fïnley Muscovado tonic over

Geïnspireerd door Fïnley Ginger Ale

Fïnley Ginger Ale

Ingredienten:

  • 2 stengels citroengras
  • 100ml water
  • Fijne suiker
  • Grote ijsblokken
  • Fïnley Premium Mixer Ginger Ale
  • Verse gember

Bereiding:

  1. Snijd een volledige stengel citroengras in kleine stukjes.
  2. Breng 100ml water en evenveel suiker aan de kook in een klein steelpannetje samen met citroengras.
  3. Laat enkele minuten koken tot je een siroop-achtige consistentie bekomt.
  4. Laat volledig afkoelen.
  5. Doe enkele grote ijsblokken in een glas en vul aan met de Fïnley Ginger Ale.
  6. Doe 15ml van de citroengrassiroop en wat geraspte verse gember bij de Ginger Ale.
  7. Meng voorzichtig en serveer met een doorgesneden stengel citroengras.