Alain Dricot,  Warehouse Administrator Operation Center in ons technisch servicecenter in Londerzeel, is een trotse medewerker bij Coca-Cola European Partners. Hij gaat tijdens zijn reizen op zoek naar andere Coca-Cola collega’s, neemt leuke selfies en staat open om nieuwe culturen te ontdekken. Een interview met deze gepassioneerde man laat zien waarom zijn job bij Coca-Cola hem elke dag opnieuw gelukkig maakt.

Mijn aanpak is eigenlijk heel eenvoudig. Als ik een Coca-Cola truck zie passeren of een Coca-Cola medewerker in een winkel zie, stap ik op die persoon af en stel ik mijzelf spontaan voor”, vertelt Alain als we hem vragen hoe hij contact zoekt met collega’s in het buitenland. “Op die manier tover je meteen een glimlach op iemands gezicht. Ik probeer ook altijd de taal van de andere te spreken. Dat is trouwens een van de redenen waarom ik zo graag reis.

“Ik stap gewoon af op die persoon en presenteer mijzelf op een spontane manier.”


Alains eerste ontmoeting met een buitenlandse collega vond plaats in Canada. In La Malbaie ontmoette hij een erg sympathieke collega.

Leuke en spontane praatjes

Alain gaat niet op stap met de Coca-Cola collega’s die hij spontaan ontmoet omdat hij hun werktijd wil respecteren. “Ik maak meestal een kort praatje met hen waarin ik onder andere vertel uit welk land ik kom en wat ik precies doe bij Coca-Cola. We praten ook regelmatig over de cultuur en de lokale tradities van het land. Daarnaast neem ik altijd even de tijd om een selfie te nemen”, aldus Alain.

Diverse culturen ontdekken

Het contact met andere collega’s laat Alain toe om nieuwe culturen te ontdekken. “Reizen is meer dan naar het strand gaan. Diversiteit en authenticiteit vind ik belangrijk. Dat ik verhalen kan uitwisselen met collega’s uit andere landen geeft betekenis aan mijn leven. De spontane babbel en de glimlach die daardoor op hun gezicht verschijnt, daar doe je het voor."

“Een spontane babbel en de glimlach die daardoor op hun gezicht verschijnt, daar doe je het voor.”


Contact

Na zijn reis stuurt Alain soms een foto naar het thuisadres van een collega die hij ter plaatse ontmoette. Zo verzond hij onlangs nog een foto van hem en een collega in Montevideo in Uruguay. “Ik heb toen een bevestiging gekregen dat de foto goed werd overgebracht, maar heb niks meer van hem vernomen. Wie weet komt die dag nog wel…”.

“Alle momenten met mijn collega’s zijn speciaal.”


Speciaal moment

Voor Alain is het moeilijk om er één speciaal moment uit te kiezen. “Alle momenten met mijn collega’s zijn speciaal”, zegt Alain trots.