Of het nu om werk of vrije tijd gaat, het is tegenwoordig makkelijk om in een iets te hoge versnelling te komen. De truc is om tussen al je drukke bezigheden door korte momenten van rust in te lassen. Zo gaat het je lukken.

1. Sta eerder op

Loop jij de hele dag van hier naar daar en regel je alles voor iedereen behalve jezelf? En kun je geen enkel gaatje in je agenda creëren om even op adem te komen? Zet je wekker dan wat eerder en begin je dag standaard met iets dat jou gelukkig maakt. Ontbijt met een groene smoothie of een açai bowl. Luister naar een podcast of een relaxte playlist in de trein naar het werk. Zo wordt die verplichte woonwerk verplaatsing een momentje voor jezelf om je gedurende de dag al op te verheugen.

2. Claim je lunchpauze

We weten het. Een half uur is best lang om ‘niets’ te doen. Maar als je van je lunchpauze echt een rustmoment maakt, zul je merken dat de rest van je dag een stuk soepeler verloopt. Geniet van je lunch, kom daarna in beweging (zie 5), schenk jezelf wat me-time(zie 3) en jij kunt de hele wereld weer aan. Dit (half) uurtje per dag pakt niemand jou meer af!

3. Schenk jezelf wat me-time

Als je thee schenkt, neem je even een moment voor jezelf. Een theeritueel geeft je tijd om bij te komen en even pauze te nemen. Dit kan ook heel goed met ijsthee. Kies bijvoorbeeld voor de nieuwe Fuze Tea Green Mango Chamomile met groene thee-extract. Dankzij de verrassende smaak van thee, fruit en kruiden, laat Fuze Tea je intens genieten van een momentje voor jezelf. Wat je ook doet of waar je ook bent. Niet voor niets is de slogan: ‘Schenk jezelf wat me-time’.

4. Zet een koptelefoon op

Zo simpel kan het zijn. Zone out, waar je ook bent. Als links de ene collega uitgebreid over z’n weekend vertelt en rechts iemand een boze klant te woord staat, is rust aan je hoofd natuurlijk ver te zoeken. Met een koptelefoon op, sluit je je af van de wereld. Of geef je in ieder geval het signaal dat je dat doet.

Doe zoveel mogelijk lopend

Wandelen is de leukste manier om even helemaal tot rust te komen. Al is het maar naar de bakker waar je normaal de auto of de fiets voor pakt. Of gewoon met de hond een wandeling maken. Probeer niet meteen de tijd efficiënt te vullen met telefoontjes, maar geniet van dat luxe extra kwartiertje voor jezelf.