De combinatie van frisdrank en zoetstoffen zorgen op voedingsgebied dikwijls voor discussies. Velen drinken het graag, maar anderen gruwelen ervan. Het verwondert dan ook niet dat er heel wat geruchten over Coca-Cola bestaan. In dit artikel ontkrachten we 4 vaak gehoorde geruchten over de ingrediënten van Coca-Cola.  

1. Bevat Coca-Cola cocaïne?

Coca-Cola bevat geen cocaïne of een andere schadelijke substantie. Cocaïne is bij Coca-Cola nooit een ingrediënt geweest. Wil je weten welke ingrediënten dan wel in je Coca-Cola zitten? Ontdek het in onderstaand filmpje.


2. Bevat Coca-Cola alcohol?

Coca-Cola is enorm trots dat zij ’s werelds grootste producent van niet-alcoholische dranken is. Alcohol is geen ingrediënt van Coca-Cola en we voegen dit ook niet toe tijdens de productie van onze dranken. De ingrediënten en processen die we gebruiken voor de productie van Coca-Cola staan onder strenge controles. Overheden en gezondheidsinstanties in ruim 200 landen hebben vastgesteld dat Coca-Cola geen alcohol bevat.

3. Kan Coca-Cola gebruikt worden om wc’s te reinigen?


4. Zal een tand die een nacht in Coca-Cola ondergedompeld wordt, oplossen?

Een vaak gehoord misverstand is dat een tand die in een glas Coca-Cola wordt gelegd, zal oplossen. Dit is immers allerminst representatief voor de werkelijke situatie. Wanneer je Coca-Cola drinkt, worden je tanden slechts heel even aan de drank blootgesteld, wat een groot verschil is met dagenlang in een glas liggen. Elke zuurrijke drank, zoals wijn of sinaasappelsap, zou hetzelfde resultaat opleveren als Coca-Cola.