Na Tournée Minérale en Dagen Zonder Vlees is er nu Mei Plasticvrij. De bedoeling van deze campagne is om iedereen bewust te maken van de impact van ons plasticgebruik op het milieu. Daarom geven wij in de maand mei een wekelijkse tip mee zodat ook jij jouw steentje kan bijdragen aan een beter milieu. 

Tip 1: sorteer je afval 

Afval sorteren. Doe jij het? Of twijfel je nog wel eens over welk afval in welke zak thuishoort? Toch zijn er heel wat voordelen verbonden aan het correct sorteren van afval. Zo is sorteren heel belangrijk voor de juiste verwerking ervan en kunnen recycleerbare materialen opnieuw gebruikt worden voor het maken van nieuwe producten. Daarnaast besparen we heel wat energie en vermijden we de uitstoot van schadelijke stoffen, verbeteren we de luchtkwaliteit en gaan we de opwarming van de aarde tegen. Via de website van FostPlus kan je de sorteerregels voor PMD, glas en papier-karton raadplegen. 

Ook Coca-Cola hecht veel belang aan de correcte inzameling en de recyclage van haar verpakkingen. Dit is zelfs een van de prioriteiten van haar nieuwe actieplan voor duurzaamheid “Dit is Vooruit”. Het is duidelijk waar wij naartoe willen: al onze verpakkingen inzamelen, zodat ze niet eindigen als zwerfvuil of in de oceaan. Daarnaast willen we dat al onze pet-verpakkingen tegen 2025 uit 50% gerecycleerde pet bestaan. Met verschillende medewerkers namen we ook dit jaar opnieuw deel aan Le Grand Nettoyage de Printemps (georganiseerd door Wallonie plus Propre) en de Grote Lenteschoonmaak (georganiseerd door Mooimakers Vlaanderen).

Ontdek tip 2 volgende week!