De alcoholvrije maand februari is van start gegaan. Het kan een uitdaging zijn om deze 28 dagen goed door te komen zonder alcohol, want op een feestje wil je misschien wel eens iets anders dan een watertje. Toch vindt verantwoord drinken bij steeds meer Belgen ingang. Tom Schellemans, Horeca & OnTheGo Development Manager bij Coca-Cola legt uit waarom alcoholvrije dranken bij mensen thuis en in de horeca steeds meer aan populariteit winnen en selecteert een aantal goede alternatieven uit ons portfolio. Zo kan ook jij deze alcoholvrije maand zonder enige moeite en met plezier doorkomen. Tchin-tchin!

 “Ik zie de laatste twee jaren een enorme verandering in de drankenkeuze van zowel de consument als van horecauitbaters. Dat kan in eerste instantie verklaard worden door de verhoogde alcoholcontroles, maar ook door het verantwoordelijkheidsgevoel dat steeds belangrijker wordt bij de Belgen. Vooral bij jongeren is het opvallend hoe vaak zij daar mee bezig zijn. De professionele horeca speelt daarom ook steeds meer in op deze trend en gaat meer en meer op zoek naar nieuwe niet-alcoholische dranken om te kunnen voldoen aan de behoeften van de consument. Zo bieden onze FÏNLEY mocktails, caloriearme drankjes met ‘fijne bubbels’ een goed alternatief”, vertelt Tom Schellemans.

De ultieme experience

“Hoewel we steeds meer bezig zijn met gezonde voeding en sport, gaan we nog altijd naar een restaurant of (cocktail)bar voor de beleving. Daarbij staat vooral de kwaliteit, smaakervaring en het ‘serving ritual’ centraal. Steeds meer horecazaken ondernemen nieuwe stappen om de consument de ultieme ervaring te geven. Zo kan een perfect geserveerd drankje in een aantrekkelijk glas met veel ijs bijvoorbeeld al een leuk extraatje zijn. Of je dan een FÏNLEY met of zonder gin drinkt, maakt dan eigenlijk geen verschil uit want beide drankjes zien er even cool uit. Er zijn natuurlijk ook nog andere elementen die een toegevoegde waarde kunnen bieden. Zo kan het parfum van een zeste evenzeer wonderen doen.”

De beste alternatieven

Wie kiest voor een niet-alcoholisch drankje, hoeft zich daar gelukkig al lang niet meer voor te schamen. Met een perfect geserveerde niet-alcoholische drank in een aantrekkelijk glas beleef je een even coole ervaring. Wij laten je graag kennismaken met een aantal verfrissende alternatieven.

Aperitief – voor het eten 

De Champagne onder de frisdranken 

Appletiser is een perfect alternatief voor Champagne, Cava of Prosecco. Je kan het drinken als aperitief op een diner of een receptie. Bovendien merkt niemand dat jij geen echte bubbels drinkt want Appletiser heeft dezelfde kleur als (rosé)Champagne en wordt geserveerd in een stijlvol champagneglas.


Appletiser is een bruisende drank van 100% puur appelsap, bereid en gemengd zoals schuimwijn, uit 10 appelvariëteiten. 

Belgium_750_Perfect_60x80_A&P

Deze Appletiser appel & granaatappel is een lichtrode Appletiser en bevat een fris en fruitig aroma van granaatappelconcentraat en is licht sprankelend.

Mocktails

Voor wie meer houdt van een mix van bitter en zoet, zijn de FÏNLEY mocktails een uitstekende keuze. Bartenders kunnen aan onze mocktails een persoonlijke toets toevoegen en ze serveren op een aantrekkelijke manier, net zoals een gewone cocktail. Maar je kan ze natuurlijk ook gewoon bij je thuis drinken. Genot en ontspannend gevoel verzekerd! TIP : smaakt best uit je grootste wijnglas 3/4e gevuld met ijs.

FÏNLEY Mojito

De Fïnley Mojito verkrijgt zijn heerlijk frisse smaak uit limoensap, natuurlijke aroma’s en munt-extract. Bovendien is deze mocktail enkel gezoet met suiker en zoetstoffen van natuurlijke oorsprong (stevia-extract) en zonder bewaarmiddelen. 

FÏNLEY Spritz

FÏNLEY Spritz is de favoriet van elke professionele bartender en zorgt met bloedsinaasappel voor een lekkere zoete en bittere smaak en voldoende frisheid.

FÏNLEY Royal

De FÏNLEY Royal is gebaseerd op de bekende mimosa-cocktail, die Cava of Champagne mengt met fruitsap. In FÏNLEY Royal hebben we typische droogheid van een Champagne vervangen door witte druivensap. Dat resulteert in een rondere zoete smaak. 

Digestief – na het eten

Verfrissende caloriearme & calorievrije frisdranken

FÏNLEY Pompelmoes-Bloedsinaasappel / FÏNLEY Citroen-Vlierbloesem / FÏNLEY Sinaasappel-Cranberry

Deze drie FÏNLEY frisdranken zijn laag in calorieën, bevatten fijne bubbels, natuurlijke aroma’s en subtiele smaken en zijn dus erg geschikt na een stevige maaltijd. 

Gezellig moment onder vrienden

Frisdrank zonder suiker

Coca-Cola zero sugar

Of je nu een filmavondje bij je thuis plant, een terrasje doet of gezellig iets gaat drinken met vrienden in een bar, de verfrissende Coca-Cola zero sugar biedt je een fijn gevoel, een geweldige Coca-Cola smaak en dat allemaal zonder suiker. Met de Coca-Cola zero sugar kan je dus de hele avond ‘guilt-free’ genieten.