Onze medewerkers zijn het kloppend hart van onze bedrijf. Daarom streven we ernaar ze een veilige en gezonde werkomgeving aan te bieden. Ons doel? Geen ongevallen. Ook stimuleren we onze medewerkers om actief deel te nemen aan programma’s die een gezonde levensstijl promoten.

Veiligheid van wereldklasse

We streven naar een veilige werkomgeving zonder ongevallen. Zo hebben we in elk van onze productie- en distributievestigingen een veiligheidscoördinator die hierop toeziet. Daarnaast zijn al onze productievestigingen OHSAS 18001 (veiligheid) gecertifieerd.

Het aantal ongevallen met werkverlet bij Coca-Cola European Partners van minimum 1 dag per 100 medewerkers ligt op 1,1. De resultaten zijn iets beter voor onze productievestigingen dan binnen de commerciële teams op de baan. Dit omdat we de veiligheid van onze mensen beter kunnen controleren binnen onze eigen vestigingen.

Ongevallen

Lokale veiligheidsacties

Naast onze nationale veiligheidscampagnes zoals een e-learning rond veiligheid op de weg rollen tal van vestigingen ook lokaal veiligheidsacties en -initiatieven uit. In de productiesites van Gent, Antwerpen en Chaudfontaine werd een screening veiligheidsbesef uitgevoerd, met het oog op een nog veiliger productie. Ook ons departement distributie focust continu op veiligheid, met opleiding als integraal deel van het beleid. Zo volgen onze vrachtwagenchauffeurs jaarlijks een training vakbekwaamheid.

Het creëren van een gezonde en positieve werkomgeving

Een positieve werkomgeving draagt bij tot de productiviteit en zorgt voor een aangename sfeer op het werk waar elke medewerker zich thuis voelt. Daarom bieden we binnen ons bedrijf programma’s aan die bijdragen tot een positieve werkomgeving.

Duurzame inzetbaarheid van 45+’ers bij CCEP

In 2012 werd een collectieve arbeidsovereenkomst afgesloten tussen de sociale partners om een plan te voorzien om oudere medewerkers in de onderneming actief te houden. Ook wie dienen hiertoe een

werkgelegenheidsplan op te stellen om het aantal werknemers van 45 jaar en ouder te behouden of te verhogen. We kiezen daarbij voor:

  • Loopbaanontwikkeling
  • De ontwikkeling van de competenties en kwalificaties, met inbegrip van de toegang tot opleidingen
  • Systemen van erkenning van verworven competenties
  • De gezondheid van de werknemer, de preventie en het wegwerken van fysieke en psychosociale belemmeringen om aan het werk te blijven
  • De mogelijkheden voor een aanpassing van de arbeidstijd en de arbeidsomstandigheden

26% van de medewerkers bij Coca-Cola European Partners in België en Luxemburg is ouder dan 50 jaar.

Voor hen ondernemen we acties als het inplannen van opleidingen zoals een training in digitale skills voor de medewerkers van onze productie-en distributievestigingen in Chaudfontaine, Hasselt, Heppignies en Antwerpen; of een training vakbekwaamheid met focus op ergonomie, slaap, stress en voeding. Daarnaast organiseren we informatie-sessies over de voordelen van het Groepsplan en voorzien we extra vakantiedagen gelinkt aan anciënniteit en leeftijd en flexibele werkuren.

Begin 2017 ging verder het Vitality Fit programma in onze sites in Chaudfontaine en Heppignies van start in samenwerking met Attentia. Dit programma bestaat uit drie pijlers:

  • gezondheid in de vorm van een medisch onderzoek met mogelijkheid tot persoonlijke opvolging en onderzoek over ergonomie op het werk;

  • actieve levensstijl en welzijn met een infosessie over slaap, beweging en voeding en het stimuleren van een actieve levensstijl;

  • vitality leiderschap.

Na afloop van dit programma volgt een evaluatie om te bekijken of het kan uitgerold worden in onze andere vestigingen.

Collega’s bedanken in Complimentsweek

Met #complimentsweek moedigen we onze medewerkers aan om elkaar, maar ook vrienden en familie, te verrassen met een compliment. Daarvoor lieten we ons inspireren door de wereldwijde complimentendag, jaarlijks op 1 maart. Bij Coca-Cola gaan we een stapje verder en wijden we er een [hele week] [ link naar http://nl.cocacolabelgium.be/stories/geef-jouw-collega-een-crazy-of-funny-compliment-tijdens-de-complimentsweek ] aan!

In alle vestigingen zijn dan speciale kaartjes beschikbaar om collega’s een mooi compliment te sturen, wat we aanmoedigen. Ook online vlogen de complimenten lustig in het rond via de [e-mailkaarten]

Complimentsweek emailkaartjes

Complimentsweek emailkaartjes