Spoelwater gebruiken we niet alleen voor het koelen van onze machines, maar ook voor het reinigen van onze kratten. Zo kunnen we water hergebruiken in onze productieprocessen. Daarbij volgen we strenge normen voor het water dat we teruggeven aan de natuur. Met milieuconforme technologie en in overleg en na goedkeuring met overheidsinstanties behandelen en zuiveren we 100% van het afvalwater zodat er terug planten en vissen in kunnen leven.

Onze productievestigingen in Gent en Chaudfontaine hebben een eigen zuiveringsstation; in Antwerpen werken we samen met een extern zuiveringsstation. Ook het hoofdkantoor in Anderlecht investeerde in een eigen waterzuiveringsstation: het zorgt voor de biologische verwerking van alle regenwater en industrieel afvalwater. Na een extra zuivering hergebruiken we het bovendien om de tuin te besproeien.

Gent investeert in extra waterbesparing

Het totale waterverbruik van onze productievestiging in Gent in 2016 bedroeg 379.169 m³, waarvan we 215.000 m³ verwerken in onze producten. Het overige deel, 114.000 m³ water, zuiveren we via de zuiveringsinstallatie. Dankzij onze investering in een 'omgekeerde osmose'-installatie , een toestel om water te zuiveren, konden we vorig jaar 50.000 m³ water hergebruiken. We moesten slechts 5.700 m³ aan putwater oppompen voor niet-producttoepassingen zoals koeling, reiniging en baansmering van de transportbanden.

Waterzuivering

Zuivering van water en hergebruik